Søg
 

Vi bygger for livet 2022: Kom med ind i fremtidens hospital

Fredag d. 26. august 2022

Søndag den 4. september kl. 10-13 afholder Sjællands Universitetshospital arrangementet Vi bygger for livet. Her kan du blandt andet opleve hjertet i det kommende logistikcenter og møde selvkørende robotter.

​Kom og få et enestående indblik i hospitalets kommende laboratoriebygning. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Det nye universitetshospital i Køge er i fuld gang med at blive bygget. Og nu får borgerne i Region Sjælland en unik mulighed for at komme bag byggehegnet og besøge byggepladsen på guidede ture. 

De bygninger, hospitalet åbner i år, er normalt ikke tilgængelige for borgerne. Det er således en enestående mulighed for at komme ”behind the scenes”.

Et unikt indblik i kulissen

Hospitalet åbner dørene til den nye laboratoriebygning, der skal stå færdig i 2023. Huset rummer alle laboratoriespecialer og et scannerafsnit. Bygningen er undervejs blevet udvidet med areal til virus-analyseberedskab.

Projektdirektør Helle Gaub fortæller om den kommende laboratoriebygning:

- Det er de rå mure, man kan opleve i laboratorierne. Alligevel kan man få et indtryk af den omfattende testkapacitet, som et stort regionalt universitetshospital har behov for. 

Logistik og robotter

Det bliver også muligt at se den automatiserede varemodtagelse, der bliver hjertet i det nye logistikkoncept. 

I varemodtagelsens kælder kan man møde selvkørende transportrobotter, der skal fragte varer rundt i huset. Her kommer der til at blive afholdt demonstrationer af den nye selvkørende robot, som får 34 kolleger med udgangen af 2025. 

I auditoriet kan man høre nærmere om vores logistikkoncept. 

Derudover byder hospitalet på guidede ture i området omkring dei alt seks igangværende byggepladser.

Program

Oprettet
26.08.22
Opdateret
02.09.22