Undgå kø til kviktest

Fredag d. 19. marts 2021

Stor søgning til kviktest i Region Sjælland giver kødannelser i morgen- og eftermiddagstimerne i større byer. Falck opfordrer borgerne til at tjekke for eventuelle ventetider, inden de vælger, hvilket kvikteststed, de vil besøge.

​Borgerne i Region Sjælland har taget godt imod kviktest. Onsdag blev 14.982 således testet i et af Falcks kvikteststeder. Selv om der tilbydes kviktest på 66 adresser i regionen, er det især teststederne i Slagelse, Køge og Roskilde, folk søger til. Det kan give kødannelser. Derfor opfordrer regionen og Falck borgerne i Region Sjælland til at tjekke eventuelle ventetider på Falcks hjemmeside, inden de tager hen for at blive testet, ligesom det er en go​d ide at komme senest 30 minutter før lukketid.

- Rigtig mange kører forbi et af vores teststeder enten i morgentimerne eller efter arbejde for at blive testet, og det gør, at der opstår kø i ydertimerne. Hvis du har mulighed for det, så prøv om du kan komme uden for ydertimerne, og tjek eventuelle ventetider på vores hjemmeside – den bliver løbende opdateret, siger Jakob Wohlgemuth, regionsdirektør, Falck.

I Region Sjælland er man opmærksom på problemet med, at nogle testcentre oplever stor tilstrømning. Derfor lyder opfordringen til borgerne at søge mod et af de øvrige steder, hvis de kan se, at der er lang ventetid.

- Det er dejligt, at se, at borgerne tager ansvar, og i høj grad lader sig teste her i den spæde start af genåbningen. Vi er i løbende dialog med Falck om fordeling af de samlede ressourcer, så vi i videst muligt omfang sikrer borgerne let og smidig adgang til test, siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef, Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland.

Falck har i den seneste uge ansat 120 nye medarbejdere, der er ved at blive uddannet til podere for at imødekomme den store efterspørgsel på kviktest i Region Sjælland. Med en genåbning på vej er der god grund til at forvente at endnu flere skal testes. Mange sandsynligvis i løbet af påskedagene.

- Vi holder konstant øje med udviklingen i genåbning af samfundets og dermed stigende krav om test, og forsøger at matche flere testcentre tættere på borgerne, siger Jakob Wohlgemuth.

Se kort over teststeder i hele landet på Coronasmitte.dk
Ventetider på kviktest kan ses på Falcks hjemmeside​

19.03.21
19.03.21