Søg
 

Nykøbing F. Sygehus vinder uddannelsespris

Fredag d. 24. januar 2020

Medicinstuderende mødes med tillid og får masser af ansvar på Ortopædkirurgisk Afdeling, der derfor er blevet kåret som uddannelsessted i topklasse.


Hvis man kunne give stjerner, hjerter eller karakterer, ville afdelingen få 10 ud af 10 på alle parametre. Sådan lyder nogle af de rosende ord til Ortopædkirurgisk Afdeling på Nykøbing F. Sygehus, som har fået tildelt årets uddannelsespris hos Institut for Klinisk Medicin på Københavns
Universitet.
 
Det er sjette gang, Uddannelsesprisen uddeles, og der var i alt 29 indstillinger til prisen.
 
Undervisningsansvarlig lektor og overlæge, Jørgen Koch, glæder sig over den fine pris:
 
- Det betyder enormt meget for mig og resten af afdelingen at få Uddannelsesprisen. Det er både en fremtidig inspiration og en dejlig anerkendelse. Ja, man kan sige, at det er den optimale tilkendegivelse. Jeg blev særligt glad for at se begrundelserne for indstillingerne, siger han.
 
Det er Jørgens tilgang til uddannelse, at de medicinstuderende skal fungere næsten på lige vilkår som læger under Klinisk Basis Uddannelse og kunne vurdere bredt som i almen praksis. Fokus ligger på undersøgelsens teknik, diagnoseudredning, efterforløb, komplikationer samt kommunikation. Hans dør er altid åben for spørgsmål:
 
- Jeg tror, at det er vigtigt, at man hele tiden lægger op til åbenhed, ærlighed og gensidig tillid og respekt over for hinanden. Så når man altså rigtig langt. Man skal tænke på, hvordan man selv ville have det, hvis man sad i en studerendes stol. Og så skal vi naturligvis klæde dem godt på til deres fremtidige virke.
 

Vi er glade og stolte

Når de studerende er under uddannelse i afdelingen, bliver de brugt som 1. assistenter til operationer, de skærer med skalpel, borer, saver og syr, og de behandler skadestuepatienter med syninger og sammensætning af knoglebrud. Derudover motiveres de studerende til at lave interne Facebook-grupper, så de kan få hurtig intern kontakt, hvis der sker noget spændende i afdelingen, så alle kan få del i læringen.
 
- Det er utrolig dejligt at arbejde med de unge mennesker. Det udvikler gensidig respekt og motivation. Denne pris vil motivere, hver gang jeg ser på den, siger Jørgen Koch.
 
Også den lægefaglige vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus, Thomas Houe, er begejstret over Uddannelsesprisen:
 
-  Vi er glade og stolte på Jørgen Kochs og afdelingens vegne over modtagelsen af denne pris. Jørgen har på forbilledlig vis formået at skabe gode uddannelsesforløb for de studerende. En indsats, som tilsyneladende har spredt sig således, at undervisning og supervision har en central plads i afdelingen. Jørgens måde at håndtere de studerendes ankomst og forløb tjener til inspiration, siger han
 

Fakta om Uddannelsesprisen

Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet uddeler hvert år en uddannelsespris til en hospitalsafdeling, der modtager medicinstuderende i klinisk ophold, og som har gjort det særligt godt, for eksempel på grund af god organisering af klinikopholdet, gode evalueringer eller pædagogiske aspekter.
 
I de indstillinger, der omhandlede Ortopædkirurgisk Afdeling på Nykøbing F. Sygehus, stod der blandt andet:
  • "Trods rekrutteringsudfordringer og pres på den daglige drift lykkes det afdelingen at have et stærkt fokus på uddannelse."
  • "Man får lov til at lave mange ting selvstændigt, men lægerne er også rigtig søde til at supervisere - uden der kommer dårlig stemning."
  • "Hvis man kunne give stjerner, hjerter eller karakterer ville afdelingen få 10 ud af 10 på alle parametre."​​​
Oprettet
24.01.20
Opdateret
29.01.20