Søg
 

Tour de France kommer til Region Sjælland

Torsdag d. 21. februar 2019

Når Tour de France løber af stablen i 2021 er det med start i Danmark. 1. etape er i København. 2. etape starter i Roskilde, fortsætter gennem Region Sjælland og ender i Nyborg med opløb hen over Storebæltsbroen. 3. etape går fra Vejle til Sønderborg.


Tour de France er verdens tredjestørste sportsbegivenhed - kun overgået af OL og VM i fodbold.
- Det er en stor dag i dag - for hele Danmark. Men særligt er det jo helt vildt, at Tour de France på sin andendag kører gennem vores smukke Region Sjælland. Hele verden ser med, når feltet snor sig fra Roskilde til Korsør med opløb på Storebæltsbroen, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Regionsrådsformanden har selv kravlet op i toppen i en af Storebæltsbroens pyloner for at filme en video til den danske Tourstart-kampagne for at lokke Tour de France hertil.
 
- Det bliver en folkefest. Jeg håber, at alle, der kan cykle, krybe og gå vil stå langs ruten og heppe på cykelløberne, når de blæser forbi. Jo mere, vi kan skabe en fest for både ryttere og seere, jo stærkere bliver det udstillingsvindue for Region Sjælland, som Tour de France jo også er.
 
Tour de France transmitteres i 190 lande og har ca. 3,5 milliarder tv-seere under løbet. Der forventes at være mere end 900.000 tilskuere, som vil overvære de tre etaper i Danmark fra sidelinjen.
 
Til den store opmærksomhed siger Heino Knudsen:
 
- Man skal ikke underkende den store værdi, det har, at løbet har så stor en bevågenhed. Nu skal vi arbejde sammen om at sikre, at vi for det maksimale ud af, at Tour'en kører gennem vores baghave. Vi skal holde hænderne på styret, selvom det er svært at få armene ned.
 

De tre etaper

Danmark lægger den 2., 3. og 4. juli 2021 asfalt til hele tre etaper af Tour de France under overskriften 'Grand Départ Copenhagen - Denmark'.
 
  • Selve åbningsetapen, Grand Départ, bliver en ca. 13 kilometer lang enkeltstart i det centrale København.
  • Den anden danske etape, 3. juli, bliver ca. 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg hen over spektakulære Storebæltsbroen.
  • Tredje etape bliver ca. 170 kilometer fra Vejle til Sønderborg den 4. juli
Oprettet
21.02.19
Opdateret
21.02.19