​Synscenter Refsnæs får donation fra Lions Danmark

Mandag d. 22. august 2016

Synscenter Refsnæs i Kalundborg modtager den 25. august en pengegave på 35.000 kr. fra Lions Danmark.

Institutionen ved allerede, hvad donationen skal bruges til, for en flytning er på vej:

- Vi har brug for noget nyt interiør, når byggeriet står færdig i midten af 2017, som skal samle vores efterskole- og STU elever (Særlig Tilrettelagt Uddannelse), siger Dorthe Marguerite Mechernsee, som er områdeleder på Synscenter Refsnæs.

Lokalerne skal indrettes i forbindelse med ombygning af eksisterende bygninger, et projekt som Regionsrådet har bevilget midlerne til. Donationen fra Lions Danmark vil gå til interiør, som de unge kan bruge.

- Det betyder, når nu vi får lavet nogle nye miljøer, at vi kan købe interiør, som kan give de unge nogle hyggekroge, som samtidig skal bidrage til sansestimulering for unge, der er blinde eller har synsnedsættelser, siger Dorthe Marguerite Mechernsee.

Tradition i Lions
Lionsklubberne i Danmark har tradition for at gøre en indsats for blinde i form af støtte til forskellige projekter, og denne gang faldt det årlige zoneprojekt på Synscenter Refsnæs, hvor syv klubber hver især har bidraget med 5000 kr. til donationen. Det er klubberne i Svinninge, Dianalund, Holbæk, Dragsholm, Jernløse, Tornved og Kalundborg.

- Pengene kommer fra forskellige aktiviteter i de enkelte klubber. Nogle har lavet forskellige projekter, eksempelvis et loppemarked, hvor overskuddet er gået til donationen, mens andre har haft midler stående uden at have sat navn på anvendelsen af dem, og så er de gået til den fælles donation, siger præsidenten for Lions Club Jernløse, Jens Gjerløv.

Overrækkelsen af donationen finder sted på Synscenter Refsnæs, den 25. august, kl. 14.00. Pressen er inviteret til at deltage i begivenheden.

Kontaktoplysninger for pressen:

Dorthe Marguerite Mechernsee, områdeleder, Synscenter Refsnæs:
Tlf. 59 57 02 90 / dmc@regionsjaelland.dk

Jens Gjerløv, President for Lions Club Jernløse:
Tlf. 20 93 14 54

Jette Kjær Jørgensen, Past president for Lions Club Jernløse:
Tlf. 30 34 73 1​

22.08.16