Søg
 

Stor interesse for at blive vaccineret

Onsdag d. 28. september 2022

Borgere opfordres til løbende at tjekke vacciner.dk, hvis de ikke kan få en tid på det foretrukne vaccinationssted, eller at der først er ledige tider længere ud i fremtiden. Der lægges løbende nye tider ud til alle vaccinationssteder i regionen.

Der er stor interesse for at få vaccine mod covid-19 eller influenza i Region Sjælland, og det mærkes allerede. Nogle borgere oplever, at de ikke kan få en tid på det foretrukne vaccinationssted, eller at der først er ledige tider længere ud i fremtiden, når de forsøger at booke tid på vacciner.dk.

Derfor opfordrer Det Nære Sundhedsvæsen, som står for vaccinationsindsatsen i Region Sjælland, til, at borgerne løbende tjekker vacciner.dk.

- Vi lægger løbende nye tider ud, så borgere opfordres til løbende at tjekke vacciner.dk, hvis de oplever, at det ikke er muligt at få en tid på det foretrukne vaccinationssted, eller at første ledige tid først er et stykke ud i fremtiden, siger Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

På vacciner.dk kan borgere se tider til vaccination 28 dage frem i tiden, og der lægges løbende nye tider ud.​

Mange vaccinationssteder

Den begrænsning, nogle oplever, kommer særligt i forlængelse af, at det er muligt at blive vaccineret mod influenza fra 1. oktober, og at målgruppen for covid-19 vaccine udvides samme dag. Det har fået mange til at booke tid.

- Vi er glade for, at borgerne følger sundhedsmyndighedernes opfordring om at blive vaccineret. Myndighederne har besluttet, hvor mange vi dagligt kan vaccinere i Region Sjælland, og det har en betydning for, hvor hurtigt borgerne kan komme til, siger Trine Holgersen.

Der er i Region Sjælland tider nok til, at alle borgere i målgruppen som minimum kan vaccineres inden for seks uger fra 1. oktober.

Der kan være lokale forskelle på, hvor mange ledige tider der er. For at regionen har mulighed for at flytte vaccinationsindsatsen derhen, hvor der er størst behov, lægges der løbende tider ud.

Det er aktuelt muligt at blive vaccineret 188 steder i Region Sjælland​. Flest vaccineres på de 19 vaccinationscentre i 17 kommuner. Derudover kan borgere blive vaccineret hos 169 praktiserende læger.

Oprettet
28.09.22
Opdateret
29.09.22