Sommerskole på Synscenter Refnæs 2019

Mandag d. 01. juli 2019

Personlig og social trivsel er centrale forudsætninger for børn og unges indlæring og dermed muligheder senere i livet. Analyser viser dog, at mennesker med handicap alt for nemt isoleres og skal kæmpe for at være en del af fællesskabet.

Sådan bliver det ikke i uge 27, hvor Synscenter Refsnæs og Dansk Blindesamfund slår dørene op for den 52. udgave af det populære sommerkursus ’Sommerskolen’. Her er fokus netop at styrke og
understøtte børnenes sociale kompetencer, fysiske kompetencer og fællesskab.

Silas Friis-Hansen deltog for første gang i Sommerskolen sidste år. Han fortæller: ”Jeg synes det var en fed oplevelse, og jeg nyder at møde en del af mine venner. Derhjemme er jeg den eneste med et synshandicap, mens jeg på sommerskolen møder en masse børn og unge som mig selv. Vi sparrer med hinanden, udveksler tips og tricks og nyder, at tingene foregår på vores præmisser”.

Sommerskolens kerneværdier

For eleverne er Sommerskolen en ferielejr – en aktiv en af slagsen.

For arrangørerne, Synscenter Refsnæs og Dansk Blindesamfund, er Sommerskolen rammen for et målrettet pædagogisk arbejde, hvor omdrejningspunktet er synsunderstøttende aktiviteter, der kan modarbejde isolation og understøtte evnen til livslang læring.

På Sommerskolen udfordres børnene i trygge rammer så de med sig hjem har oplevelsen af selv at kunne ’mestre’ en anderledes hverdag, at kunne etablere sociale kontakter, lave mad sammen og tage ansvar. Sommerskolen styrker selvværdet og den enkeltes mod på at klare ting på egen hånd.

Årets tema: Friluftsliv

Sommerskolens tema er i år ”Friluftsliv” med fokus på at lege. Gamle lege sammen med instruktører fra Gerlev Legepark. Vilde lege og aktiviteter på Kragerup Gods. Lege på det nye og 2400 kvm
store legeanlæg ved Filadelfia – samt de traditionelle Sommerskole lege som det årlige minitriatlon, og den altid populære judo- og svømmeundervisning.

Også i år samarbejder Synscenter Refsnæs med Dansk Blindesamfund om afholdelsen af sommerskolen. Det sker på baggrund af projektmidler, som Heinrich og Laurine Jessens Fond har stillet til rådighed.

For yderligere oplysninger:

Annette Petersen, Synskonsulent, Leder af Sommerskolen, Synscenter
​Refsnæs, tlf.: 93 57 00 19, mail: anpeter@regionsjaelland.dk

Christian Bundgaard, Projektansvarlig, Dansk Blindesamfund, tlf.: 21 71 63 17, mail: cbu@blind.dk​
01.07.19
10.07.19