Søg
 

Forskning i topklasse til gavn for kræftpatienter og barnløse

Torsdag d. 22. marts 2018

​To store forskningsprojekter på Sjællands Universitetshospital får nu status af eliteforskningskonsortier og har potentialet til at måle sig med de bedste i verden. Til gavn for kræftpatienter og barnløse.

Som led i det at være universitetshospital har Sjællands Universitetshospital for alvor skruet op for forskningen i de sidste par år. De to konsortier forsker inden for kræftkirurgi og -behandling og fertilitet og svangerskab. Konsortierne ledes af professorer på hospitalet og involverer både danske og udenlandske hospitaler og universiteter som partnere.

Konkrete mål er at forbedre resultater af behandlingen af kræftpatienter og af fertilitetsbehandling af barnløse.

Sygehusdirektør Henrik Villadsen:
- Jeg er stolt af, at vi er kommet så langt siden vi i 2016 blev et universitetshospital, at vi nu kan pege på to forskningskonsortier, som vi forventer vil kunne måle sig med de bedste i verden. Forskning i nye behandlinger på et meget højt niveau er central for et universitetshospital og vigtig for hele tiden at kunne tilbyde den bedste og nyeste behandling til patienterne i vores region.

De to konsortier, som nu får status af eliteforskningskonsortier er:

  • Et konsortium med en samling projekter på det kræftkirurgiske område, hvis overordnede mål er at kunne forbedre patienters immunforsvar før operation og under kræftbehandling, hvilket potentielt kan forbedre resultatet af behandlingen og mindske risiko for tilbagefald. I dette konsortium indgår også videreudvikling og anvendelse af en ny behandlingsmetode, kaldet elektrokemoterapi, hvor man ved hjælp af elektriske pulse øger koncentrationen af kemoterapi i kræftsvulster.
  • Et konsortium, som forsker i fertilitets- og svangerskabsområdet. Konsortiet har som mål at forbedre fertilitetsbehandlingen, sundheden og sikkerheden under graviditet og fødsel. Målet er både at få flere og bedre resultater af fertilitetsbehandlingen og undersøge, hvilken rolle immunforsvaret spiller i forhold til en vellykket og sund graviditet samt forske i genetik og sygdomme, som kan give komplikationer som for eksempel svangerskabsforgiftning og abort.
Oprettet
22.03.18
Opdateret
22.03.18