Søg
 

Sjællandsk Tværforbindelse får ny formand

Torsdag d. 28. juni 2018

Mads Elming er ny formand for Komitéen for Den Sjællandske Tværforbindelse. Det har en enig styregruppe for Komitéen besluttet.

​Mads Elming er direktør for salg og marketing i Ardagh Glass A/S i Fensmark ved Næstved, og afløser Lars Jensen direktør i Royal Unibrew.

Mads Elming glæder sig til hvervet og siger:

”Vi har lastbiler ind og ud af Ardagh hvert 6. minut på en almindelig arbejdsdag. Op til 80 vogntog om dagen. Sidste år investerede vi 250 mio. kr. i en ny glasovn, i forventning om, at Folketinget ville godkende motorvej fra Næstved til Rønnede efter den store VVM-undersøgelse. Vores virksomhed skaber vækst og arbejdspladser langt ud over Næstved, men vi har brug for en god infrastruktur for at fastholde arbejdspladser og tiltrække kvalificeret arbejdskraft.”

Mads Elming fortsætter:

”For Sjælland er det helt afgørende, at vi får koblet Kalundborg og Næstved op på motorvejsnettet til hovedstaden. Men Tværforbindelsen er mere end det. Det er visionen om at skabe sammenhæng, vækst og udvikling for hele Sjælland som et stort arbejdsmarked, hvor vi har gode forbindelser både til hovedstaden og mellem Kalundborg, Slagelse og Næstved. Tværforbindelsen vil samtidig effektivt kunne afvikle den vestgående trafik der vil komme fra Femern Bælt. Den vision rækker langt udover hver enkelt by, og det arbejder vi for i for i Komitéen”.

Den sjællandske tværforbindelse er visionen om at binde regionen sammen på tværs. Med dagens motorvejskort er alle store vejforbindelse korridorer til og fra København, Jylland og ned mod Femern Bælt. I hele Danmark er Regions Sjællands indbyggere dem der pendler længst for at komme på arbejde og uddannelse. En Sjællandsk tværforbindelse vil betyde, at virksomhederne på tværs af Sjælland vil få langt bedre muligheder for at for at sælge deres varer og rekruttere den nødvendige arbejdskraft. 

Styregruppen mødes igen i august, for at drøfte aktiviteter for fremtiden, hvor hele styregruppen forventes samlet.

Fakta:

Komitéen for den Sjællandske Tværforbindelse arbejder for etableringen af en ny motorvejsforbindelse mellem Rønnede-Næstved-Slagelse-Kalundborg. Komitéens medlemmer repræsenterer virksomheder, kommuner, regionen, medlemmer af Folketinget samt interesseorganisationer på Sjælland. Rute 54 Rønnede-Næstved er første etape af Tværforbindelsen. Strækningen er undersøgt med en VVM-undersøgelse afsluttet 2017. Folketinget har afsat penge ca. 300 mio. kr. til at påbegynde ekspropriationer, men der er endnu ikke truffet beslutning om finansiering til at anlægge motorvej.

 

Oprettet
28.06.18
Opdateret
28.06.18