Søg
 

Respekt og tillid til medarbejderne på Ringsted Sygehus

Torsdag d. 28. februar 2019

Regionsrådsformand Heino Knudsen besøgte i dag medarbejderne på Ringsted Sygehus. Politikerne har stor respekt og tillid til medarbejderne, forsikrer regionsrådsformanden.

Der har været stor mediebevågenhed om sagen fra Ringsted Sygehus, hvor flere kvinder ikke fik den korrekte brystundersøgelse. En bevågenhed som medarbejderne på Ringsted Sygehus har mærket:
 

- Det er klart, at når der opstår en så alvorlig sag på et af vores sygehuse, så vil det også gå ud over medarbejderne. Jeg kan godt forstå, at de føler sig ramte, selvom de intet har med sagen at gøre. Derfor er det også vigtigt for mig, at tale med dem ansigt til ansigt, så de ved at vi har stor respekt og tillid til dem, siger regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen.

Stor respekt og tillid

En medarbejder havde sendt et brev til hele forretningsudvalget i Region Sjælland. I brevet beskrev medarbejderen, hvordan hele sagen har ramt sygehuset, og at medarbejderne føler sig svigtet af politikerne:

- Der er mange hensyn at tage i sådan en sag, og jeg medgiver, at fokus først og fremmest var på de ramte patienter. For der er sket et svigt, og det skulle vi rette op på. Det er vigtigt for mig at slå fast, at vi har stor respekt og tillid til alle medarbejderne på Ringsted Sygehus. Sagen her handler ikke om medarbejderne, men om nogle ledelsessvigt, der er sket for år tilbage. Det er håndteret, og derfor er der intet at sætte på medarbejdernes arbejde, siger Heino Knudsen.

Kultur skal ændres

Heino Knudsen håber samtidig, at der kan gøres op med kulturen, hvor man som medarbejder ikke tør stå frem:

- Hvis en sådan kultur findes, så bør vi gøre op med den. Man bør kunne sige fra eller påpege fejl og mangler uden at frygte for konsekvenserne. Jeg kan i hvert fald love, at hvis man oplever dette som medarbejder, så skal man komme til mig, siger Heino Knudsen.

Flere kritiske spørgsmål

Medarbejderne stillede indtil flere kritiske spørgsmål til regionsrådsformanden:

- Det står helt klart, at vi som Regionsråd skal informere bedre til de berørte medarbejdere, hvis vi igen skulle ende i sådan en situation. For en ting er, at tage beslutningerne, noget andet er for dem der skal udføre det. Det tager jeg med mig fra dagens møde, siger Heino Knudsen.

Han føler at mødet i dag også gav nogle længe ventede svar til medarbejderne:

- Jeg føler, at vi fik opklaret nogle misforståelser, og at vi talt ud om den usikkerhed og frustration, som også har været hos medarbejderne, så vi nu kan se fremad sammen, siger Heino Knudsen.

 

Oprettet
28.02.19
Opdateret
21.08.19