Søg
 

Rejsegilde a la Kofoedsminde

Tirsdag d. 28. marts 2017

Rejsegildet for de ti nye pladser på specialinstitutionen i Rødby skilte sig ud på flere punkter i forhold til de to andre rejsegilder i Region Sjælland tidligere på måneden.

DSC_5303.jpg

- Jamen, sådan er det bare her på Kofoedsminde!

Sagde forstander Kay Jokil, der selv var den første til at råbe vagt i gevær, da en af beboerne på Kofoedsminde så sit snit til at kravle op i første sals højde på et stillads – midt i en af talerne ved rejsegilde mandag den 27. marts 2017 på Region Sjællands specialinstitution i Rødby.

Et rejsegilde for ti nye pladser på institutionen for voksne udviklingshæmmede, som har fået dom for kriminalitet eller er idømt forvaring i et sikret eller åbent miljø.

Episoden fik for et øjeblik festlighederne til at gå lidt i stå, men beboeren blev hurtigt fulgt ned igen, uden at der skete anden ”skade”, end at den igangværende tale blev afsluttet lidt hurtigere end planlagt…

DSC_5316.jpgKay Jokil var konferencier under rejsegildet, men nåede også at give regionsrådsformand Jens Stenbæk og koncerndirektør Lone Ussing Lindsby lidt fakta om det nye byggeri, der er tredje og største trin i et samlet projekt til 34 millioner krone. Udover de ti nye pladser, der ventes at kunne tages i brug til september, har projektet givet fem midlertidige, sikrede pladser samt et nyt skole-/musikværksted.

DSC_5349.jpgJens Stenbæk var til sit tredje rejsegilde i Region Sjælland alene i marts og var derfor i skarp træning med hensyn til at udbringe de tre korte og det lange for byggeriet. I sin tale for Merkur, som den nye afdeling hedder, glædede Stenbæk sig især over, at afdelingen kommer til at opfylde de nye bygningsmæssige principper og kriterier for døgninstitutionsboliger.

- Både i forhold til boligkomfort for beboerne, arbejdsmiljø og sikkerhed for de ansatte samt ikke mindst energirigtige og grønne løsninger med hensyn til materialer, konstruktion, indretning og teknisk udstyr, sagde regionsrådsformanden, der i øvrigt var på besøg på Kofoedsminde for allerførste gang.

DSC_5319.jpgSammen med de øvrige gæster ved rejsegildet fik formanden og koncerndirektøren glad sang og musik med på vejen, leveret af ”Stjernerne”, som er Kofoedsmindes eget husorkester med en blandet besætning af beboere og medarbejdere.

DSC_5325.jpg”Stjernerne” havde overskud nok til også lige at aflevere en fødselsdagssang til en af deltagerne, som havde, nå, ja, fødselsdag i dag…

DSC_5353.jpgHurraråbene gjaldede nok en gang, da arkitekt Hans Larsen fra White Arkitekter, der har slået stregerne til byggeriet, kom til mikrofonen.

Han benyttede lejligheden til at rose Lolland Kommune for en smidig og fleksibel sagsbehandling:

- Livet ville være lettere, hvis andre kommuner kunne optræde på samme måde.

DSC_5297.jpgArkitektens egen karakteristik af byggeriet rummede vendinger som ”højt til loftet” samt ”en lys, venlig og nordisk stemning”.

Selv om der endnu er et stykke vej til færdiggørelsen, passer beskrivelserne ganske godt til det indtryk, man fik af byggeriet her på rejsegildestadiet.

De ti boliger får eget bad og toilet, mens fællesfaciliteter som for eksempel køkken bliver ude på gangen. Med udvidelsen tages noget af presset på Kofoedsminde, som gennem de seneste år har været udfordret af betydelig overbelægning på de sikrede afdelinger. Lige nu er der 58 beboere til en normering på 44 pladser. Kofoedsminde låner derfor i øjeblikket pladser på den sikrede institution Stevnsfortet.

DSC_5317.jpgDen lille afbrydelse og den musikalske underholdning var ikke ene om at få rejsegildet på Kofoedsminde til at skille sig lidt ud fra rejsegilder i almindelighed og de to rejsegilder på regionens sygehuse tidligere på måneden. Mixet på gæstelisten mellem håndværkere, folk udefra, medarbejdere og beboere gjorde det også til noget særligt.

DSC_5378.jpgDet samme kan siges om menuen, som var 100 pct. ”Rejsegilde Classic”, nemlig røde pølser, brød, sennep og ketchup. Bum. Ikke noget med chilipølser, svøb, ramsløg eller flæskestegssandwich her.

Leveret af Kofoedsmindes egen cafe og super-populær hos gæsterne!

​Tekst og foto: Gert Ellegaard, Kommunikation, Region Sjælland.

Læs mere: Kofoedsminde

Oprettet
28.03.17
Opdateret
06.04.17