Fyrre, fit og fremtidsorienteret: Regionsrådsformand Heino Knudsen fylder rundt

Torsdag d. 24. oktober 2019

Regionsrådsformand Heino Knudsen fylder 40 år torsdag 24. oktober. Hvordan blev han politiker, og hvordan ser han på fremtiden?

​Dagens fødselar, regionsrådsformand Heino Knudsen med 2. næstformand Jacob Jensen (i midten) og Sundheds- og Ældreminister
Magnus Heunicke (t.v.)

Rund fødselsdag: Regionsrådsformand Heino Knudsen fylder 40 år

Selv om regionsrådsformand Heino Knudsen kom til verden for fyrre år siden med en lokal socialdemokratisk partiformand som far, har hans vej ind i politik slet ikke lignet den slagne med ungdomsarbejde og politisk skoling i DSU.

I stedet valgte Heino idrætten, og det var faktisk i foreningslivet omkring håndbold-, fodbold og badmintonbanerne i Nakskov, at det politiske instinkt blev vakt.

- Jeg så her, hvad et fællesskab som det i foreningerne kan, når det handler om at give en hjælpende hånd til dem, der trænger. Og at det også handler om at give alle lige muligheder for at deltage i fællesskabet. Det har formet mig politisk, og de værdier har jeg taget med mig i mit politiske virke. Jeg tænker på det nærmest hver eneste dag, siger Heino Knudsen.

Lynkarriere

Når han runder det skarpe hjørne torsdag den 24. oktober, sker det i skærende kontrast til flosklen om fyrre, fed og færdig. Heino Knudsen er stadig fit, som da han var aktiv udøver og træner i idrættens verden, og holder sig blandt andet i form med ugentlige løbeture. Og han er slet ikke færdig, tværtimod er han nærmest lige begyndt, for hans politiske karriere er foregået i lyntempo, siden han blev ringet op af Lollands borgmester for seks år siden og opfordret til at stille op til byrådet for Socialdemokratiet.

- Jeg fik en placering allernederst på listen, men blev valgt ind som nummer tre efter en meget aktiv valgkamp, mindes Heino Knudsen, som efterfølgende fik formandsposten i Fritids- og Kulturudvalget

Blot to år senere blev han partiets spidskandidat til regionsrådsvalget, som endte med, at det borgerlige flertal i Region Sjælland blev vippet, og Heino Knudsen kunne tage plads i formandsstolen i rådssalen.

Forberedt

Som regionsrådsformand er man uvægerligt i centrum i både med- og modgangstider, og Heino Knudsen har allerede oplevet at ende i orkanens øje i store sager med masser af kritik og negative overskrifter: Debatten om Sundhedsplatformen og den ulykkelige sag omkring brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus.

- Man kan naturligvis ikke forberede sig på lige præcis den enkelte sag, men jeg vidste godt, da jeg trådte til, at den slags opgaver også lå i jobbet som regionsrådsformand, siger Heino Knudsen.

- Det følger med formandsposten, at man er øverste ansvarlige for en kæmpe virksomhed med 18.000 medarbejdere og et budget på 20 milliarder kroner. En virksomhed, der hovedsageligt beskæftiger sig med sundhedsområdet, hvor der erfaringsmæssigt fra tid til anden opstår vanskelige sager, som kræver handling.

- Det skal man kunne håndtere, og det kom ikke bag på mig overhovedet. Jeg ser det som en udfordring i jobbet, og som det ene af de to hovedspor, jeg skal følge som formand.

Det andet spor

Spor nummer to i Heino Knudsens arbejdsliv som fuldtidsansat førstemand i Region Sjælland handler for ham om samarbejdet på den politiske spillebane og dermed også om den fremtid, han ønsker at skabe for borgerne i regionen.

- Jeg forsøger at samle alle politiske kræfter om fælles løsninger, der laves med det lange fremtidslys på i forhold til at skabe optimale forhold for vores borgere. De skal tilbydes de bedste behandlinger, og vi skal gøre Region Sjælland til et endnu mere attraktivt sted både at bo og arbejde i.

- Min opgave er at holde fast i visionerne og altså samtidig også formå at agere i forhold til de krav, der melder sig i hverdagen og driften.

De gamle dyder

Heino Knudsen har boet på Lolland hele sit liv, og det var også her, han som purung elev i den lokale brugs i Horslunde mødte sig første forbillede, brugsuddeleren!

- Han brugte sin sunde fornuft i sin forretning, når han købte en vare for en krone og solgte den for to. Det var ikke nødvendigt at gøre tingene mere komplicerede, end de er, og så gik han op i at holde sin butik ren og pæn. Hvis der lå noget ispapir og flød, blev vi bedt om at samle det op. Meget banalt, men det virkede, husker Heino Knudsen, der stadig selv hylder de gamle dyder som ordentlighed, hårdt arbejde og ærlighed.

- Jeg havde ikke et navn, der lå til at kunne blive regionsrådsformand, men jeg førte så bare en endnu hårdere valgkamp. Både her og i politik generelt handler det om hårdt arbejde, der er ingen nemme løsninger.

Siger den nu 40-årige fitte og fremtidsorienterede regionsrådsformand.

24.10.19
24.10.19