Region Sjælland vaccinerer så hurtigt som muligt

Søndag d. 21. februar 2021

Region Sjælland vaccinerer så hurtigt som muligt i takt med at Statens Serum Institut leverer vacciner.

​I disse dage modtager omkring 16.000 borgere i Region Sjælland et tilbud om at bliver vaccineret. Borgerne tilhører gruppe 5, som er gruppen af særligt sårbare borgere.
Det betød at Region Sjælland på ét døgn har booket hele 5.500 vaccinationstider til regionens borgere.

- Vi har ikke flere vaccinationstider til i dag, søndag, og har få ledige tider i næste uge, fortæller funktionschef hos det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland, Hanne Schjønning og fortsætter:

- Vi vaccinerer så hurtigt som overhovedet muligt - i takt med at vi får leveret vacciner fra Statens Serum Institut. Men da vi ikke har modtaget 16.000 vacciner, kan vi ikke vaccinere alle i denne uge. Derfor vil jeg gerne opfordre borgere til at være tålmodige, siger funktionschefen.

Region Sjælland lægger vaccinationstider ind i bookingsystemet i takt med at vaccinerne kommer fra Statens Serum Institut og opfordrer derfor borgere til at holde øje med, at der kommer vaccinationstider.

Borgere i gruppe 5 (Kilde: Sundhedsstyrelsen)
For personer i gruppe 5 gælder det, at de ud, over at have en sygdom, der øger risiko for at blive alvorligt syg af COVID-19, også for eksempel:
Har den pågældende sygdom i særligt alvorlig grad.
Har en høj alder.
Har flere sygdomme samtidig.
Tager meget forskellig medicin.
Personer i gruppe 5 er særligt kendetegnet ved, at de typisk bliver behandlet for deres sygdomme på sygehuset.

Sundhedsstyrelsen påpeger, at stigende alder er en selvstændig og væsentlig risikofaktor. (Kilde: Sundhedsstyrelsen)
Sådan booker du tid, hvis du har Nem-Id
Gå ind på vacciner.dk
Sådan booker du tid, hvis du ikke har Nem-Id
Ring til Corona Callcenters hotline til bookinger uden Nem-Id på telefon: 7020 4233
Hav papir og kuglepen klar, inden du ringer.
Gør dig gerne nogle tanker om, hvor du vil vaccineres og hvornår.
Har du brug for hjælp til transport, tag fat i din kommune først.

21.02.21
21.02.21