Region Sjælland kører grønt

Mandag d. 28. januar 2013

Med to nye hybridbiler vil Region Sjælland i fremtiden køre endnu mere grønt og miljøvenligt.

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen roste køreoplevelsen efter sin første tur i en Region Sjællands nye, miljøvenlige hybridbiler.

- Vi skal og vil være grønne i Region Sjælland, og vores nye hybridbiler er endnu et skridt i den rigtige retning for at skabe en miljørigtig region, siger Steen Bach Nielsen, formand for Regionsrådet.

Han glæder sig over, at der nu er kommet et stærkt, miljørigtigt alternativ til den ene el-bil, Region Sjælland allerede råder over.

Hybridbilerne får base ved Regionshuset i Sorø, og det er Region Sjællands medarbejdere, der dagligt benytter bilerne til tjenestekørsel.

I en hybridbil tager en el-motor tager over, når der ikke er behov for stor motorkraft. For eksempel når speederen slippes på vej mod et rødt lys, eller hvis det går ned ad bakke eller frem mod et sving. På den måde kan benzinmotoren være slukket under en stor del af kørslen, og så spares der for alvor brændstoffet.

Der sidder et batteri bagtil, der opsamler energi under kørslen. Og det batteri leverer så energi til elmotoren. Hybridbiler skal derfor ikke oplades ligesom 'rigtige' el-biler, og hybridbiler kan køre over store afstande.

Fakta om hybridbilerne:

• Rækkevidde: 26,3 km pr. liter brændstof ved blandet kørsel

• Co2-udslip: 87 gram pr. kilometer

• Kilometerpris: Det koster ca. 0,50 kr. at køre én kilometer

• Finansiering: Bilerne er leasede

• Mærke: Toyota Auris Hybrid 1.8

Udover miljøvenlige parametre er hybridbilerne også kendetegnet ved god kørekomfort, gode køreegenskaber og optimal sikkerhed.

05.04.13
05.07.13