Parate til at redde naboernes liv

Torsdag d. 04. september 2014

Nu er de to nye 112-akuthjælper-ordninger i Hjelm og Borre på Møn parate til at rykke ud i deres lokalområder.

​Hjelm-teamet

Korpsene består af frivillige, der er uddannet til at yde den vigtige livreddende førstehjælp og komme naboer og turister til assistance, indtil ambulancen når frem. 112-akuthjælperne er uddannet og udstyret til opgaven af Region Sjælland.

Gør en forskel for lokalsamfundet

Christian Petersen er teamkoordinator for 112-akuthjælperne i Hjelm og omegn.

- Jeg vil gerne gøre en forskel i lokalsamfundet – og det kan lige så godt være mig selv, der en dag får behov for hjælp, forklarer Christian Petersen.

Hjelm-teamet er nu helt klar til deres første udrykning.

Kun via 112

Det er kun regionens AMK-vagtcentral, der i forbindelse med alarm 112-opkald kan aktivere de lokale førstehjælpere som et supplement til det almindelige akutberedskab. Hele teamet modtager alarmen på deres mobiltelefon, og den akuthjælper, der først når frem til førstehjælps-udstyret, har opgaven.

Hjertestart og tryghed

På Møn findes desuden en 112-akuthjælperordning i Borre med Eva Toftebjerg som teamkoordinator.

- Der, hvor vi for alvor kan gøre en forskel er, hvis vi kommer først frem til et hjertestop med vores hjertestarter. Vi kan også spille en stor rolle i forhold til at skabe tryghed for borgerne i de minutter, der går, indtil de professionelle Falck-reddere ankommer, siger Eva Toftebjerg.
Borre-teamet

Tre alarmer

Borre-teamet dækker Østmøn med udgangspunkt i Magleby, hvor skabet med førstehjælpsudstyret er placeret. Indtil videre er de frivillige blevet kaldt på opgave tre gange. Mere vil Eva Toftebjerg ikke røbe, da tavshedspligten er meget vigtig.

Der eksisterer nu i alt 14 frivillige 112-akuthjælperordninger i Region Sjælland.

• Agersø
  • Askø
  • Bogø
  • Femø
  • Fejø
  • Møn (Borre og Hjelm)
  • Nekselø
  • Omø
  • Orø
  • Sejerø
  • Bisserup
  • Røsnæs
  • Sjællands Odde

De frivillige 112-akuthjælpere på Møn:

Hjelm: Jens Frederiksen, Anders Hansen, Evald Gade, Trine Elnif Bay, Trine Worsøe, Martin Hansen, Anders Krarup, Christian Petersen og Kim Petersen.

Borre: Inge Merete Jensen, Martha Jonsen, Palle Madsen, Dennis Jørgensen, Eva Toftebjerg, Kaj Jensen, Lotte Hansen, Jan Haffner, Lise Jørgensen, Gerda Bech Larsen og Birgitte Steen Jørgensen (ikke med på billedet).​

04.09.14
04.09.14