Søg
 

Nykøbing F. Sygehus vinder arbejdsmiljøpris

Torsdag d. 19. maj 2022

Med arbejdsmiljøprojektet KOBLING vinder Nykøbing F. Sygehus arbejdsmiljøprisen 2022 i kategorien Psykisk arbejdsmiljø.

Ikke-navngivet-1_web.jpg
Klik på billedet og se video med prismodtagerne fra Nykøbing F. Sygehus. Foto: Arbejdsmiljørådet.​

KOBLING

Nykøbing F. Sygehus vinder Arbejdsmiljøprisen 2022 i kategorien Psykisk arbejdsmiljø. Det er blevet offentliggjort for kort tiden siden på Arbejdsmiljørådets temadag "Samarbejde og arbejdsmiljø", der bliver afholdt i DGI-byen i København.

Sygehuset i Nykøbing vinder med projektet KOBLING, der er en indsats mod hverdagsen psykiske belastninger på jobbet. Projeket begyndte i 2020 i et samarbejde med det private Institut for Belastningspsykologi og støttet af puljemidler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.


- Vi er stolte og overraskede over, at det blev os, der modtager prisen, siger Inge Paamejer, der er vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus.

Velfortjent

Hun mener samtidigt, at det er velfortjent, at sygehuset modtager prisen, fordi der er blevet gjort en kæmpe indsats af de involverede medarbejdere for at få projektet op at stå. Et projeket, der kun er i sin vorden.

Ifølge Inge Paamejer viser prisen også, at det er muligt for et sygehus, der er udfordret, at få en model op at stå, der kan gøre en forskel for arbejdsmiljøet.

KOBLING bliver udrullet i det tempo, der passe det enkelte afsnit. Derfor er der forskel på, hvor langt de enkelte afsnit er kommet med projektet.

Derudover mener Inge Paameje, at det kan have en positiv effekt, at omverdenen har øje for og anerkender projektet med Arbejdsmiljøprisen.

FAKTA

KOBLING på Nykøbing F. Sygehus

  • KOBLING er en arbejdsmiljøindsats, som Nykøbing F. Sygehus udvikler til at forebygge og håndtere psykiske belastninger i arbejdet. KOBLING udvikles og gennemføres i samarbejde med Institut for Belastningspsykologi. 
  • Som en del af KOBLING uddanner Nykøbing F. Sygehus personale, ledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter i Digitalt Grundkursus i Belastningspsykologi. I alt 1.300 ansatte skal igennem kurset. 
  • På kurset ser deltagerne en række læringsvideoer, som de efterfølgende bruger som afsæt for at tale om både belastende og berigende oplevelser i deres arbejde, og træne metoder til at forebygge og håndtere de oplevelser, der belaster.​
Oprettet
19.05.22
Opdateret
20.05.22