Søg
 

Nye rammer fremtidssikrer diabetesindsatsen i den sydlige del af regionen

Fredag d. 11. juni 2021

I dag indvier Nykøbing F. Sygehus et nyt Steno diabetes-, stofskifte- og osteoporoseambulatorium, der er udvidet for at skabe mere plads og bedre rammer til at behandle og undersøge patienter. Samtidig indvies også et nyt Børne- og Ungdomsambulatorium.

​To ambulatorier på Nykøbing F. Sygehus har været gennem en omfattende modernisering for at være bedre rustet til patienterne i fremtiden. På Ejegodvej er Sygehusets nye Steno diabetes-, stofskifte- og osteoporoseambulatorium ombygget og har fået en ekstra etage, mens Børne- og ungdomsambulatoriet flytter til nye og mere imødekommende lokaler ved sengeafdelingen for at skabe bedre sammenhæng i behandlingen af børn og unge.

- Jeg glæder mig over de nye rammer, som betyder, at vi kan skabe nogle endnu mere attraktive sundhedstilbud for en lang række borgere tilknyttet Nykøbing F. Sygehus. Det er vigtigt, at vi også kan tilbyde specialiseret behandling til alle borgere i den sydlige del af vores region, hvad enten det drejer sig om diabetes, et barn med en kronisk sygdom eller noget helt tredje. Her spiller Nykøbing F. Sygehus en afgørende rolle for at sikre lige adgang til sundhed, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Fremtidssikrede faciliteter

Med det nye ambulatorium på Ejegodvej får diabetespatienter mere plads til behandling og undersøgelse, i lyse og imødekommende lokaler, som adskiller sig fra klassisk sygehusbyggeri. Udvidelsen giver blandt andet plads til en nyetableret fodklinik med egen fodterapeut og bedre faciliteter til øjenundersøgelser.

- Diabetes påvirker børn, voksne og familier på mange måder, så derfor er jeg stolt over, at vi nu har skabt bedre rammer for den samme gode behandling af diabetespatienterne på Nykøbing F. Sygehus. Det har rigtig stor betydning, blandt andet fordi Region Sjælland er den region i landet, der i forhold til indbyggertallet har den største forekomst af diabetes, siger Lise Tarnow, centerdirektør i Steno Diabetes Center Sjælland.

Ombygningen er finansieret af Steno og er ifølge Lise Tarnow et godt eksempel på, at Stenos aktiviteter for at forbedre behandlingen for diabetespatienter også gavner andre patientgrupper. Ambulatoriet får navnet Steno diabetes-, stofskifte- og osteoporoseambulatorium og skal, som navnet antyder, også rumme behandling af patienter med andre stofskiftesygdomme og osteoporose.

Nærhed i diabetestilbud

På Nykøbing F. Sygehus glæder sygehusdirektør Ricco Dyhr sig over, at Regionsrådet i Region Sjælland som den eneste region i landet har valgt en decentral struktur for sit Steno Diabetes Center og har forankret det som en del af de eksisterende sygehuse med diabetestilbud tæt på borgeren.

- Ved at have sundhedstilbud tættere på borgerne er vi også med til at skabe lighed i sundhed. Vi får nu mere moderne lokaler til at behandle vores patienter i, samtidig med at vi også kan tilbyde bedre faciliteter til patienter med stofskiftesygdomme og osteoporose i det nye ambulatorium, fordi Steno Diabetes Center Sjælland har tænkt i den mulighed, siger Ricco Dyhr.

Løft til behandling af børn og unge

Sygehusets nyrenoverede Børne- og Ungdomsambulatorium er også sket i et samarbejde med Steno Diabetes Center Sjælland. De nye lokaler er lysere og indrettet i en mere hjemlig atmosfære med eksempelvis sofaer for at være mere i øjenhøjde med de yngste patienter. 

- Det bliver et kæmpe løft for alle de børn og unge samt deres familier, som vi ser i ambulatoriet. I og med det sker i et samarbejde med Steno Diabetes Center Sjælland, betyder det, at vi også kan forbedre rammerne om diabetesbehandlingen af børn, fordi der blandt andet er etableret en flot tilbygning med et træningskøkken, hvor børn med diabetes og deres familier kan lave mad sammen og få rådgivning om den rigtige sammensætning af kost, siger Ricco Dyhr.

Fakta

  • ​​I det nye Steno diabetes-, stofskifte- og osteoporoseambulatorium på Nykøbing F. Sygehus er der med lys og højt til loftet skabt gode rammer for at tilbyde et topmoderne behandlingstilbud blandt andet til personer med diabetes.

  • Med de nye rammer vil Nykøbing F. Sygehus efter sommerferien som regionens tredje sygehus kunne tilbyde sammedagsscreening for diabeteskomplikationer, hvor alle undersøgelser er koncentreret til én dag på sygehuset. Tidligere i år har diabetespatienter fået den mulighed på Sjællands Universitetshospital i Køge og på Næstved Sygehus.

  • Der er god plads og glade farver i det nye Børne- og Ungdomsambulatorium på Nykøbing F. Sygehus – til glæde for alle børn og deres familier. Fokus har været på at skabe hjemlig atmosfære i stedet for det klassiske, kliniske miljø, der normalt kendetegner et sygehus.
Oprettet
11.06.21
Opdateret
11.06.21