Mulighed for drop-in til PCR-test

Onsdag d. 30. juni 2021

Fra torsdag den 1. juli åbner alle Region Sjællands PCR-testcentre for drop-in til PCR-test. Varigheden af en negativ test udvides til 96 timer.

​Nu bliver det nemmere og mere attraktivt for borgerne at vælge at blive PCR-testet. Det sker ved oprettelsen drop-in test, mens gyldigheden af​ en negativ PCR-test forlænges i coronapasset. I dag har en negativ PCR-test en gyldighed i 72 timer, fra 1. juli er det forlænget med et døgn til 96 timer.​

- Vi opretter nu drop-in i alle vores PCR-testcentre. Det betyder, at borgere kan møde op uden forudgående tidsbestilling. Samtidig er svartiden for en PCR-test nu helt nede på 14-16 timer. Dét sammen med udvidelsen af PCR-testens gyldighed i coronapasset fra 72 til 96 timer gør det endnu mere attraktivt for borgerne at vælge at blive PCR-testet, siger Søren Wistisen Rasmussen, lægefaglig enhedschef, Region Sjælland.

Det er fortsat en god idé at booke en tid til PCR-test på coronasmitte.dk, hvis man vil være sikker på at undgå kø.
30.06.21
30.06.21