Søg
 

Mindeord om Torben Haack

Mandag d. 21. juni 2021

Det er med stor sorg, at vi har modtaget besked om, at vores gode kollega fra Regionsrådet, Torben Haack, er død.

​Torben var en god kollega, som altid har sagt tingene, som han så dem. Uden så meget omsvøb. 

Han har aldrig gået af vejen for en god diskussion og har trænet sine diskussionsevner, siden han stod i lære som klejnsmed 1960’erne. Han blev valgt som faglig talsmand for lærlingene, og kampen for gode arbejdsforhold gik ham i blodet. Som udlært smed med job på en byggeplads blev han valgt til tillidsrepræsentant. 

Han gik fra at være smed til fagforeningsmand for smedene i ’afdeling 2’ med kontor i Næstved. Ud over løn og arbejdsforhold kæmpede han også for håndværket. Lærlingene skulle have en god uddannelse, og de unge, der bare drev rundt, skulle have en uddannelse for deres egen og samfundets skyld. Arbejdet med at få unge i gang med en uddannelse var noget, han for alvor gik ind i som formand for LOs lokalafdelingen i Køge i slutningen af 1970’erne. 

Torben arbejdede senere hen som blikkenslager og der var ingen tvivl om, at Torben var Blikkenslager med stort ”B”. Han har på sin egen underspillede facon aldrig misset en chance for at nævne det, når noget var skrevet uforståeligt eller sagt for knudret. Torben har også om nogen været garant for at holde fast i, at vi skal sikre rettighederne for både regionens egne ansatte og ansatte hos særligt de byggevirksomheder, som arbejder for os i Region Sjælland. 

Torben Haack var til den type politik, der foregår tæt på borgeren, fordi det er dem og deres liv, som politik handler om. Derfor var både Axel Larsen og Anker Jørgensen hans forbilleder. 

”Anker Jørgensen var nede på jorden. Han opførte sig ikke som om, han var hævet over borgerne. Det kan jeg godt lide”, har Torben Haack udtalt i et interview.  
 
Det er også nede ved jorden, Torben Haack kæmpede sin sidste kamp. Kampen gjaldt en renovering af Østbanen, der er en transportnerve for pendlere fra Faxe Ladeplads og Rødvig mod Køge. Det var således også en vigtig milepæl for Torben Haack, da et enigt regionsråd i Region Sjælland for knap et par uger siden – den 7. juni – besluttede at igangsætte sporrenoveringen på Østbanen og sætte det omfattende arbejde i udbud.

Torben har siddet i Regionsrådet i næsten otte år og vi vil savne Torben Haack både i og uden for de formelle møder.
 
Vores tanker går til Torbens efterladte.

Æret være Torbens minde!

På vegne af Regionsrådet, Region Sjælland

Heino Knudsen
Regionsrådsformand
Oprettet
21.06.21
Opdateret
21.06.21