Søg
 

Leverandører valgt til energicentral på kommende universitetshospital

Mandag d. 03. juni 2019

I december 2018 blev nødstrømsanlæg og køleanlæg udbudt, nu er leverandørerne fundet.

​Projektdirektør Helle Gaub


Region Sjælland har sat navn på de to leverandører, der er valgt til at opføre nødstrømsanlæg og fjernkøleanlæg til at forsyne det fremtidige Sjællands Universitetshospital i Køge. Til nødstrømsanlægget er Coromatic A/S den valgte leverandør, og på fjernkøleudbuddet er det Frederiksberg Fjernkøling, der har vundet udbuddet.
Både Coromatic og Frederiksberg Fjernkøling har afgivet de økonomisk set mest fordelagtige tilbud med det bedste forhold mellem pris og kvalitet. Udbyderne er blev valgt på baggrund af en række parametre: økonomi, organisation og samarbejde samt teknisk koncept og kvalitet. Herunder har driftsomkostninger for fjernkøleanlægget været en vigtig parameter.
På nødstrømsanlægget var det konkurrerende tilbud fra PM Energi A/S og på køleudbuddet var de øvrige indkomne tilbud fra A-Comfort Aps og Bravida Danmark.
 
De indkomne tilbud ligger inden for den budgetterede anlægsramme. Særligt på køleanlægget har der været fokus på driftsomkostningerne, da dette skal drives af den eksterne leverandør -  og det var Frederiksberg Fjernkøling A/S, der kunne efterkomme driftens ønske om lavest mulig driftsudgifter over en 30-årig periode.
 
- Det har fordele at lægge driften hos leverandøren, da løsningen vil blive vedligeholdt af eksterne ressourcer, der allerede er eksperter i at drive og vedligeholde et køleanlæg, siger projektdirektør Helle Gaub.
- Vi kan dermed holde fokus på vores kerneopgaver, som er at tage os af patienterne. Vi behøver ikke udvikle specialkompetencer indenfor drift af køleanlæg i hospitalets driftsorganisation.
 
Projektchef Jens Peter Nielsen er glad for at udbuddet blev gennemført med så godt et resultat: - Det har været et kompetent felt af bydende vi har haft på begge udbud - og en meget konstruktiv dialog i processen.
 
Energicentralen kommer til at levere køling og nødstrøm til det fremtidige universitetshospital. Leverancerne er klar, når den første sengebygninger står klar i sommeren 2021. Det samlede anlægsbudget for Energicentralen på Sjællands Universitetshospital er 68 millioner kroner.
 
Oprettet
03.06.19
Opdateret
03.06.19