Søg
 

Lægeuddannelsen hitter i Region Sjælland

Mandag d. 22. juni 2020

Alle semestre i det kommende studieår er fuldt booket, og en del studerende søgte forgæves.

​Sune Gram Thomsen var en af de første læger fra Region Sjælland-sporet, da han sammen med 17 medstuderende bekræftede lægeløftet og modtog sit eksamensbevis ved en højtidelighed i januar på Københavns Universitet. Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland.​​​​

​De studerende står i kø for at få en lægeuddannelse i Region Sjælland. Det er status efter tilmeldingsfristens udløb til efterårets semestre på det såkaldte Region Sjælland-spor på lægeuddannelsen under Københavns Universitet.
 
To pladser på første semester er efterfølgende blevet ledige på grund af afmelding, men ellers er der fyldt op på samtlige fire semestre. Til to af semestrene var søgningen så stor, at det desværre var nødvendigt at give afslag til en del studerende.
 
- Det er overordentligt glædeligt, at søgningen til vores lægeuddannelse er så massiv. Alle medarbejderne bag uddannelsen har gjort et kæmpearbejde gennem flere år med at virkeliggøre Region Sjællands ambition om at uddanne egne læger, og det er naturligvis også lidt af at skulderklap til dem, at drømmene nu er gået i opfyldelse, siger Gitte Simoni, formand for Udvalget for Arbejdsmiljø og rekruttering.
 
- Samtidig vil jeg tillade mig at ønske de studerende tillykke. Både de nye og de "gamle". De får alle hos os en uddannelse, der ligger helt i top på kvaliteten og desuden har lidt ekstra på flere områder, så studieårene bliver en endnu bedre oplevelse. Og så håber vi jo at møde dem igen som medarbejdere på vores sygehuse efter endt uddannelse!
 
Marit Buccarella, chef for lægeuddannelsen i Region Sjælland:
 
- Vi glæder os over, at det store arbejde, vi har lavet for at etablere en attraktiv uddannelse, faktisk har ført til stor søgning. Hos os får de studerende tæt adgang til underviserne og den kliniske verden, de skal ud at virke i, og de får gode muligheder for indflydelse på både deres egen undervisning og på udviklingen af Region Sjælland-sporet.
 
Overlæge og koordinerende professor på Sjællands Universitetshospital (SUH), Torben Lykke Sørensen:
 
- Søgningen viser, at vi har formået at ramme skiven, når det handler om faglighed, undervisning og studiemiljø. Vi har en styrke i at kunne tilbyde et samlet forløb hele vejen igennem til klinisk basisuddannelse (KBU) og valg af speciale, siger Torben Lykke Sørensen og peger tillige på den øgede forskning i Region Sjælland som et af incitamenterne for at vælge kandidaten på SUH:
 
- Vi har skabt et fundament, som de studerende finder attraktivt, og som de vurderer højt rent fagligt.

Fakta om tilmeldinger

Tilmeldinger til Region Sjælland-sporet:
  • 1. semester: 23 tilmeldt
  • 2. semester: 24 tilmeldt (6 har fået afslag)
  • 5. semester: 24 tilmeldt
  • 6. semester: 24 tilmeldt (21 har fået afslag)

Oprettet
22.06.20
Opdateret
22.06.20