Hurtigtest klar fra mandag

Søndag d. 31. januar 2021

14.000 daglige hurtigtest bliver i Region Sjælland tilbudt til borgere og medarbejdere fra den første februar. Testene tilbydes ved faste teststeder og som udkørende testenheder til blandt andet virksomheder.

​Region Sjælland har fået tildelt 14.000 af de i alt 100.000 daglige hurtigtests på landsplan, og de indgår som en vigtig del i kampen mod COVID-19. Regionerne har efter et udbud indgået aftaler med private leverandører. I Region Sjælland har SOS International vundet udbuddet.
- Hurtigtesten er et vigtigt værktøj i arbejdet med at få COVID-19 under kontrol. Vi har i Region Sjælland placeret de faste teststeder ud fra kriterier som geografi i forhold til regionens egne testcentre, ligesom vi også har set på, om der ligger store uddannelsesinstitutioner eller virksomheder, som det vil være hensigtsmæssigt at tilgodese, siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.
40 procent af testene vil blive tilbudt fra de seks faste teststeder i Kalundborg, Roskilde, Ringsted, Næstved, Nykøbing F. og Køge fra mandag 1. februar. De resterende 60 procent vil blive fordelt på lokale pop-up teststeder og udkørende biler. Placeringen af pop-up teststederne er regionen i dialog med SOS International og de kommuner, som vil få et pop-up teststed, om. Indtil da vil kapaciteten blive brugt på virksomheder, sociale institutioner, plejecentre og botilbud.
Hurtigtestene er et supplement til de 15.000 daglige PCR-test, der allerede udføres i regionens testcentre. Region Sjælland har PCR testcentre i alle regionens kommuner.

Fakta:

30.01.21