Søg
 

Kontrakt underskrevet med totalentreprenør på den største etape i byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge

Onsdag d. 27. marts 2019

Den største etape af fremtidens Sjællands Universitetshospital kan for alvor sættes i gang.

 

​Nu er den bindende kontrakt til 2,4 milliarder kroner med den italienske totalentreprenør - et joint venture mellem Itinera og CMB - underskrevet, og den sidste formelle brik er faldet på plads efter projektforslaget for den kommende etape blev godkendt i Regionsrådet i Region Sjælland.

Regionsrådsformand Heino Knudsen holdt tale, hvor han bl.a. sagde:
- Sjællands Universitetshospital bliver et universitetshospital for samtlige af regionens 835.000 indbyggere. En arbejdsplads for 4.500 medarbejdere. Det bliver epicenter for lægeuddannelsen, og herfra vi vil forankre uddannelsen ud i hele regionen. Arnestedet for forskning. For udvikling og vækst. For specialiseret behandling tæt på borgeren i et tæt partnerskab med vores akutte sygehuse.

Det blev til en festlig eftermiddag, hvor der ved samme lejlighed var mulighed for at se den nye Vidensbygning, der blev taget i brug i december.
Selve byggeriet af de 114.500 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger kan nu gå i gang. Ifølge hovedtidsplanen vil den første sengebygning stå klar i efteråret 2021, og hele byggeriet skal stå færdigt ved udgangen af 2024. I 2019 bliver der også taget første spadestik på energicentralen og laboratoriehuset, der aktuelt i er udbud.
I løbet af maj begynder Itinera at etablere byggeplads, hvorefter selve byggeriet opstarter efter sommerferien.

Oprettet
27.03.19
Opdateret
27.03.19