Jubilæumskuren blev et tilløbsstykke

Onsdag d. 04. januar 2017

Den 10. nytårskur i Region Sjælland var særdeles velbesøgt.

​​​​
DSC_3193.jpg

Præcis i dag er det ti år siden, at Region Sjælland markerede sin ”fødsel” med først et arrangement for alle de nye medarbejdere i Sorøhallen og siden den første nytårskur for indbudte gæster.

Det år og året efter foregik nytårskuren på Sorø Akademi, men da den nye rådssal stod klar i 2009, blev traditionen rykket til Regionshuset, som derfor i dag var rammen om nummer ti i rækken af nytårskure.

DSC_3165.jpg
Og kun sjældent har regionens nytårskur været så velbesøgt som netop i dag. Regionsrådssalen var nærmest proppet af de mange gæster, og også alle tilhørerpladserne på balkonen var besat.

DSC_3159.jpg
Regionsrådsformand Jens Stenbæk kom naturligvis omkring ti års jubilæet i sin nytårstale:

- For ti år siden - 1. januar 2007 - fik vi et nyt kommunalt og regionalt danmarkskort: De 275 kommuner blev til 98. De 14 amter blev nedlagt, og vi fik fem nye regioner. Hvordan er det så konkret gået, hvis vi kigger tilbage på de sidste ti år. Har vi løst opgaven i regionerne? Er vi bestået? Ja, det er vi. Endda til topkarakter, sagde Stenbæk og fortsatte:

- De fem regioner har leveret varen med at skabe et effektivt sundhedsvæsen. Her ti år efter strukturreformen er der dokumentation for, at vi driver et af Europas bedste og billigste sundhedsvæsner. Det er konklusionen i Folketingets evaluering af strukturreformen.

DSC_3146.jpg
Jamen, er det ikke? Jo, regionens første administrerende direktør Jens Andersen, der forlod jobbet i 2016 i kølvandet på en vis bestikkelsessag, var blandt gæsterne ved nytårskuren.

Han placerede sig sammen med en anden forhenværende direktør i regionen, Jens Peter Sørensen, og med Susan Kierch ved siden af var trekløveret af tidligere fremtrædende medarbejdere komplet. Susan Kierch hed tidligere Schaufuss og var regionens juridiske ekspert på sundhedsområdet. I dag var hun med som formand for Ældre Sagens Sundhedsudvalg.

DSC_3155.jpg
Gæsterne ved nytårskuren er Region Sjællands mange samarbejdspartnere, så kommunerne er naturligvis altid flot repræsenteret. Her er det Solrød-borgmesteren Niels Hörup, der får hjælp af Jens Stenbæk til at finde en af de få ledige pladser.

DSC_3172.jpg
Den nuværende adm. direktør for Region Sjælland er Per Bennetsen, og han bød velkommen til deltagerne i en paneldebat, der havde fremtidens udfordringer som tema.

Panelet bestod af FTF-formanden Bente Sorgenfrey, adm. direktør i Dansk Erhverv Jens Klarskov og professor dr. phil Ove Kaj Petersen fra CBS (yderst th.).

DSC_3161.jpg
Selfies blev der ikke taget voldsomt mange af under nytårskuren, men lidt dokumentation blev det da til for nogle af deltagerne.

DSC_3202.jpg
Ved nytårskuren for ti år siden stod Kristian Ebbensgaard som formand for Regionshuset i spidsen for begivenheden. I dag var han med som gæst, og han benyttede lejligheden til at genopfriske gamle minder med sekretær Marianne Jette Jensen fra Råds- og Direktionssekretariatet.

DSC_3152.jpg
En af bejlerne til formandsposten, når han Jens Stenbæk trækker sig ved regionsrådsvalget senere på året, er Venstres finanpolitiske ordfører i Folketinget, Jacob Jensen. Han mødte også til nytårskuren og blev modtaget af regionsrådsmedlem Egon Bo fra Liberal Alliance, som på billedet her nærmest ser ud til at signalere, hvor formandsstolen er…

DSC_3182.jpg

Inden den officielle kur sluttede, fik gæsterne lidt stemningsfuld musik og sang med på vejen, sidstnævnte leveret af Inger Petri, som i øvrigt har base i Ugerløse på Vestsjælland og dermed med rette kan siges at være en af regionens stemmer.

DSC_3186.jpg
Ingen nytårskur uden lidt godt til ganen. 2017 var ingen undtagelse her.

Tekst og foto: Gert Ellegaard, Kommunikation​​​

​Læs også: