Søg
 

Initiativer skal understøtte medarbejdere under corona-pandemien

Onsdag d. 01. april 2020

Region Sjælland spænder et sikkerhedsnet ud under regionens medarbejdere. Flere initiativer skal bidrage til, at medarbejderne oplever at være påskønnet og anerkendt for deres store indsats.

Personalet i sundhedsvæsenet oplever en øget belastning, og hverdagen er uforudsigelig under corona-pandemien. Derfor vil regionen tage hånd om dem, der har behov for det og vise, at medarbejdernes store indsats påskønnes.

En ekstraordinær situation, som skaber øget pres på medarbejderne

- Vi ved ikke, hvor lang tid corona-pandemien varer. Og selvom vores medarbejdere er vant til at være under pres og håndtere stressende situationer, står de også i mange uvante situationer.  ​Derfor er det afgørende, at vi tilbyder så gode rammer så muligt omkring vores medarbejdere, og at der er et sikkerhedsnet under dem. Som en forebyggende indsats igangsætter vi en samlet pakke med psykosociale initiativer som fx samtaler og krisehjælp, men også tiltag som fx bedre tilgængelighed til mad i kantinerne. Det er noget af det vi hører, betyder meget, siger regionsdirektør, Per Bennetsen.

Den første del af initiativerne af en samlet pakke iværksættes nu. Den indeholder psykosociale initiativer, skal hjælpe personalet under corona-pandemien fx sikkerhedsbriefings, action cards med en række strategier til at øge ens mentale robusthed i krisen, samtaler på individ eller på gruppeniveau.

Initiativerne giver også mulighed for at afdelinger på sygehusene kan bestille gratis frugt, slik og proteinbarer, nedsatte priser og længere åbningstider i kantinen. Endelig åbnes op for, at personalet kan benytte de P-pladser, som normalt er forbeholdt patienterne, så det er lettere at finde et sted at parkere sin bil.

Se alle tilbud til medarbejderne i Region Sjælland 

Oprettet
01.04.20
Opdateret
01.04.20