Information til dig, der skal til brystundersøgelser 1. halvår af 2020

Torsdag d. 05. marts 2020

Flytningen af  brystundersøgelser og -operationer fra Ringsted Sygehus kan få betydning for dig. Læs mere her.

Alle brystundersøgelser og -operationer samles fra 1. april 2020 på Sjællands Universitetshospital, Roskilde. Det har Regionsrådet i Region Sjælland besluttet.

I overgangsperioden op til og lige efter 1. april 2020, hvor flytningen står på, kan det få betydning for brystundersøgelser og -operationer.

For dig med en aftale på Ringsted Sygehus kan det betyde, at du vil blive kontaktet med en ny tid til kontrol eller undersøgelse. En tid, der ligger længere ude i fremtiden end den oprindelige aftale, du var tilbudt.

Du kan vælge at takke ja til den nye tid til undersøgelse på Sjællands Universitetshospital, Roskilde eller du kan vælge at komme hurtigt til i en anden region eller på et privathospital.

Som patient har du frit sygehusvalg og i visse tilfælde også et udvidet frit sygehusvalg. Lær mere om det her

Er du netop henvist til udredning for brystkræft, kan du også blive kontaktet med tilbud om at komme hurtigere til, i en anden region eller på et privathospital.

Det er vigtigt at understrege, at de aftalte screeningstider i busserne ikke berøres af flytningen.

Vælger du at komme til en anden region eller på et privathospital, får du betalt transporten fra din bopæl til behandlingsstedet, hvis du opfylder kriterierne for befordringsgodtgørelse.

Regler for befordringsgodtgørelse i Region Sjælland

05.03.20