Region Sjælland genåbner 5 lokale lægevagtskonsultationer

Onsdag d. 01. september 2021

Fra i dag, 1. september, bliver 5 lægevagtskonsultationer i Nakskov, Vordingborg, Ringsted, Kalundborg og Nykøbing Sjælland igen fast bemandet, når Region Sjælland overtager driften.

​Borgerne i hele region Sjælland kan fra i dag atter blive tilset af en vagtlæge tæt på deres bopæl, hvis de bliver akut syge om aftenen, i weekenden eller på helligdage, når deres egen læge holder fri.

Region Sjælland har overtaget bemandingen af de fem lægevagtskonsultationer i Nakskov, Vordingborg, Ringsted, Kalundborg og Nykøbing Sjælland.

Borgerne skal ringe til det samme nummer til Lægevagten, 70 15 07 00, uanset, hvor de befinder sig i regionen. Men fremover vil de spare en lang transporttid, hvis de skal tilses af en læge udenfor normal arbejdstid.

- I dag er en skelsættende dag, hvor vi som region – efter aftale med Praktiserende Lægers Organisation - overtager ansvaret for de fem decentrale konsultationer. Det er afgørende, at der er trygge forhold og let adgang til læge for borgerne i hele regionen, siger regionrådsformand Heino Knudsen.

- Vi har et solidt lægefagligt set-up og stabilitet for borgerne. Fremover vil der være faste åbningstider i de fem lægevagtskonsultationer hver aften, lørdag og søndag, siger lægefaglig enhedschef Søren Wistisen Rasmussen for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland og understreger:

Ring altid først på 70 15 07 00 og få en aftale med vagtlægen, før du møder op.

Find adresser og åbningstider hos Lægevagten i Region Sjælland

Modernisering af Lægevagten

Dagens genåbning er første skridt i moderniseringen af lægevagtsordningen i Region Sjælland. De kommende års udvikling af Lægevagten vil ske i tæt dialog med både lægerne og borgerne.

Frem til oktober 2022 er det fortsat Praktiserende Lægers Organisation, der står for bemandingen af de øvrige lægevagtskonsultationer på sygehusene i Holbæk, Køge, Slagelse, Nykøbing Falster, Næstved og Roskilde og for patientbesøg. Herefter overtager Region Sjælland ansvaret for hele lægevagten.

Ring altid først på 70 15 07 00 og få en aftale med vagtlægen, før du møder op.

01.09.21
01.09.21