Hurtigtest i Region Sjælland tilpasses løbende

Torsdag d. 22. juli 2021

I Region Sjælland lukkes der ned for 16 hurtigteststeder. Antallet af PCR-teststeder forbliver det samme, og der vil fortsat være maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed.

​PCR-test er mere effektive end hurtigtest i bekæmpelse af COVID19-deltavarianten, som lige nu spreder sig. Samtidig bliver flere borgere vaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed besluttet at neddrosle antallet af hurtigteststeder.

I Region Sjælland lukkes der gradvist ned for 16 hurtigteststeder (Se listen nedenfor). Antallet af PCR-teststeder forbliver det samme, og der vil fortsat være maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed.

Behov for færre test

I takt med at flere er blevet vaccineret mod COVID-19, daler behovet for COVID-19 test. I første omgang er det kun antallet af hurtigtest, der reduceres, da PCR-test er et vigtigt og mere effektivt værktøj i indsatsen mod deltavarianten, der aktuelt er i fremgang.

Derfor har Styrelsen for forsyningssikkerhed udarbejdet en plan for, hvordan testudbuddet gradvist kan blive reduceret. Det betyder, at for hver gang testaktiviteten inden for hurtigtest falder med 100.000 over en periode på syv dage i streg på nationalt plan, reduceres kapaciteten af hurtigtest tilsvarende.

For Region Sjælland betyder det, at regionen fra 2. august vil udbyde en kapacitet på 39.000 hurtigtest, mod de tidligere 52.000. Efterspørgslen er aktuelt faldet til ca. 20.000 daglige hurtigtest i regionen.

Regionen tilpasser antallet af teststeder sammen med kommuner og Falck

Mens antallet af hurtigtest styres fra nationalt hold, er det regionen, der i samarbejde med kommunerne og Falck finder ud af, hvor det er mest hensigtsmæssigt at skrue ned for testkapaciteten.

I denne fase af tilpasningen vil 16 steder med hurtigtest blive lukket, mens fire steder vil få færre åbningsdage/timer. I sommerlandet og ved grænseovergangene i Rødby og Gedser vil der fortsat være høj testkapacitet.

Aktuelt har Falck 76 teststeder i Region Sjælland. Efter næste nedskalering er gennemført, vil Falck have 60 teststeder i regionen.

Teststedernes adresser og åbningstider opdateres løbende her:  https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre

Lukning og ændringer fordelt på kommuner

16 hurtigteststeder lukkes ned i 10 kommuner (Dato for lukning):

Guldborgsund, Nysted (9. august)
Guldborgsund, Lindholm (2. august)
Guldborgsund, Nordfalster Idræts- og Kulturcenter, Nr. Alslev (9. august)
Kalundborg, Kalundborg Gymnasium (2. august)
Kalundborg, Svebølle (9. august)
Køge, Herfølge (9. august)
Køge, Køge Nord Sportscenter (2. august)
Slagelse, Vemmelev (9. august)
Slagelse, Sørbymagle (2. august)
Roskilde, Himmelev (7. august)
Roskilde, Katedralskolen (7. august)
Næstved, Grønnegade (10. august)
Lolland, Søllested (9. august)
Faxe, Faxe Ladeplads (9. august)
Holbæk, Regstrup (2. august)
Greve, Tune (1. august)

Tre kommuner vil derudover ændre åbningstider på følgende teststeder (Dato for ændring samt nye åbningstider, med forhold for senere justering efter lokale behov):

Roskilde, Jyllinge (2. august - åbent mandag, onsdag, fredag, søndag)
Roskilde, Viby Sjælland (2. august - åbent tirsdag, torsdag, lørdag)
Stevns, Fælleshuset Strøby Egede (2. august - åbent mandag, tirsdag, onsdag, torsdag)
Guldborgsund, Sakskøbing (2. august - åbent mandag, torsdag, fredag)

Alle fire centre har åbningstid kl. 9-19.

22.07.21
22.07.21