Højest 20 km til test er nu en realitet i Region Sjælland

Tirsdag d. 16. februar 2021

Region Sjællands testplan sikrer, at regionens borgere har max. 20 km til enten kviktest eller PCR-test. Åbningstiderne er udvidet, så regionens borgere nu har adgang til test på flere dage, og flere har mulighed for at blive testet efter arbejdstid.

Adgangen til COVID-19-test er blevet lettere for borgerne i Region Sjælland. Aftalen med Falck om kviktest og de udvidede åbningstider i regionens testcentre betyder, at der nu er spredt et finmasket net ud over hele regionen, som sikrer, at afstanden til test er blevet kortere for mange borgere. Fra i dag kan borgerne vælge at blive testet på 36 steder i regionen, hvor der tilbydes enten PCR-test (halspodning) eller kviktest (næsepodning).

- Vi er rigtig glade for, at vi har kunne indgå en foreløbig aftale med Falck med kort varsel. Det er vigtigt, at regionens borgere har nem og lige adgang til at blive testet, i takt med at samfundet begynder at åbne igen, siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Region Sjælland.

Regionen har endvidere fastholdt muligheden for at kunne sætte yderligere ind i forbindelse med smitteopsporing. Aktuelt er der udover de 36 testcentre og teststeder etableret to midlertidige mobile teststeder i Greve Kommune. Dette initiativ er afledt af det aktuelt høje smittetryk i kommunen.

For at sikre test af rejsende er der fortsat et teststed på havnen i henholdsvis Gedser og Rødby, som er forbeholdt ind- og udrejsende.

Testcentre og -steder (PCR-test)

Du kan bestille tid til en PCR-test på www.coronaprover.dk. Region Sjælland har PCR-teststeder i alle regionens kommuner.

Testcentre og -steder (Kviktest)

Mandag den 15. februar er alle kviktestcentre åbnet med daglig åbningstid fra klokken 8.00-20.00 i Roskilde, Køge, Ringsted, Kalundborg, Nykøbing F. og Næstved.

I denne uge er yderligere otte kvikteststeder åbnet i Asnæs, Holbæk, Korsør, Skælskør (åbner onsdag 17/2), Præstø, Stubbekøbing, Gedser og Nakskov. Disse steder har åbent på forskellige ugedage.

Der vil være mulighed for fremmøde uden tidsbestilling.

​Find adresser og åbningstider for kviktest på Falcks hjemmeside: https://www.falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat/#testcentre​

16.02.21
16.02.21