Her er tour-etapen gennem Region Sjaelland

Tirsdag d. 04. februar 2020

Roskilde - Holbæk - Asnæs - Kalundborg - Storebæltsbroen. Tourfeltet skal på en fantastisk rute langs vores kyster, når Tour de France kommer til Region Sjælland 3. juli 2021.

De i alt tre danske etaper ved Tour de France 2021 er i dag præsenteret ved et storstilet pressemøde i Vejle. Den 2. etape går gennem Region Sjælland.

- Det bliver jo den smukkeste etape i hele løbet! De får baghjul ned' i Tour'en, udbryder regionsrådsformand Heino Knudsen, der var med ved præsentationen.
- Alle er inviteret med til festen! Det bliver en 199 km lang folkefest, når Region Sjællands byer og borgere bliver værter for verdens største cykelløb.

Op i pylon for at få touren til Danmark

Region Sjælland har fra starten deltaget i den årelange kamp for at tiltrække tour-starten til Danmark. Her har Storebæltsbroen været det store spektakulære trumfkort. Heino Knudsen kravlede personligt op i en af pylonerne for at reklamere for udsigten i 254 meters højde.

Langs fjorde og over bakker - slutspurt på broen

Tourens 2. etape starter i en af Danmarks ældste byer - Roskilde. Herfra kører rytterne gennem maleriske landskaber langs fjorde og over bakker. Forbi mange af Sjællandske attraktive byer, flot natur og kulturoplevelser, før feltet rammer den 18 km lange slutspurt over Storebæltsbroen til målstregen i Nyborg.

Når feltet krydser bæltet, kommer vinden til at spille en afgørende rolle. Det kan splitte feltet, og tidstab kan få betydning for, hvem der må køre videre i den gule trøje.
- Jeg håber, at vi alle bliver ramt af gul feber - og så skal vi selvfølgelige nyde verdens bedste cykelløb, siger Heino Knudsen.
Ruten går gennem seks af regionens kommuner - Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse kommuner.

Tour de France-start i Danmark 2021

• Åbningsetapen, 2. juli, er en 13 kilometer lang enkeltstart i hjertet af København med Kastellet, Dronning Louises Bro og Amalienborg blandt højdepunkterne
  • Den anden danske etape, 3. juli, er på 199 kilometer fra Roskilde til Nyborg med tre bjergspurter i Nordvest Sjælland og pointspurt i Kalundborg
  • Tredje etape er på 182 kilometer fra Vejle til Sønderborg 4. juli med pointspurt i Christiansfeld og bjergspurter på Koldingvej samt ved Hejlsminde Strand og Genner Strand