Søg
 

Grevinde Alexandra åbner sommerskolen på Synscenter Refsnæs

Torsdag d. 25. juni 2015

Grevinde Alexandra, der er protektor for Dansk Blindesamfund, åbner mandag den 29. juni sommerskolen på Synscenter Refsnæs.

Her mødes synshandicappede børn og unge i naturens rammer, hvor nye venskaber opstår, ligesom de udfordres gennem fælles oplevelser og opdager nye sider af sig selv.

Sommerskolen på Synscenter Refsnæs i Kalundborg er et tilbud til blinde og stærkt svagsynede børn og unge i 1. til 9. klasse fra hele Danmark. Sommerskolen finder sted for 48. gang og har hvert år med et overordnet tema, som i år er ”Udeliv, udveksling og udfordringer”.

Der deltager 80 elever og 25 voksne i sommerskolen. Børnene er opdelt i syv grupper, afhængig af alder, udviklingsniveau og synsformåen. Alle bor i telte på Synscenter Refsnæs’ område, og alle aktiviteter foregår i det fri. Der laves mad over bål, og opvasken klares i de fleste tilfælde også udendørs.

Alexandras stemme

Grevinde Alexandra vil deltage i en kort åbningsseance, hvor alle deltagerne får mulighed for at høre hendes stemme. Herefter vil Alexandra følge børnene i grupper, som denne dag blandt andet byder på kropssprog samt gode råd og inspiration til svømning, når man er ung og har et synshandicap.

Senere på ugen skal børnene og de unge prøve kræfter på ”Kragerup Go High”, hvor der skal vandre og klatres i trætoppene samt rappelles og sejles i kano.

Udvikler og udfordrer

- Vi vil udvikle og udfordre børnene med aktiviteter, der giver den enkelte mulighed for at afprøve grænser og tilegne sig nye kompetencer, siger synskonsulent og ansvarlig for sommerskolen Randi Møllebro.

- De vante rammer er brudt, og der er brug for andre personlige og sociale rammer. Muligheden for at være sammen med ligestillede, ”overleve” selvom verden ser anderledes ud, afprøve grænser for fysisk formåen, opleve succeser og sig selv som en person, der har noget at give til gruppen. Venskaber blive knyttet, og som en deltager ved afslutningsfesten sidste år udtrykte det ”Det er så dejligt at være sammen med nogen fra sin egen race”.

Sommerskolen arrangeres i et godt og tæt samarbejde med Dansk Blindesamfund.

 

 
Oprettet
25.06.15
Opdateret
04.12.15