Søg
 

Første spadestik til Sjællands Universitetshospital

Fredag d. 15. september 2017

Mandag den 18. september tager regionsformand Jens Stenbæk første spadestik til byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge.

Illustration af ny vidensbygning

​Indtil nu er der gravet, byggemodnet, anlagt p-pladser og åbnet en midlertidig hovedindgang. Men nu skyder fremtidens universitetshospital for første gang i højden med byggeriet af en ny vidensbygning.

Vidensbygningen er på 4000 kvadratmeter i to etager og skal rummer konference- og mødefaciliteter for sygehuspersonale og forskere. Den kobler sig til det eksisterende hospital med to forbindelsesgange.

Tidskapsel

Som en del af første spadestik graver Jens Stenbæk og elever fra Ellemarkskolen i Køge en tidskapsel ned. Tidskapslen er skabt af eleverne fra byggeriets venskabsklasser og indeholder tidstypiske billeder og ting.

- Den er et symbol på, at vi nu opfører den første bygning i en række, der tilsammen bliver til universitetshospitalet, siger projektdirektør Helle Gaub.  

Vidensbygningen opføres som bygningsklasse 2020 - som sikrer et lavt energiforbrug - og er færdig i slutningen af 2018. Projektgruppen bag byggeriet består af IC Arkitekter, Øllgaard Ingeniører og EK Entreprise.

FAKTA

  • Sjællands Universitetshospital i Køge opføres som en udvidelse af det eksisterende hospital, der bliver næsten tre gange så stort, i alt 185.000 kvadratmeter
  • Byggeriet foregår i flere etaper, hvoraf Vidensbygningen er den første nye bygning. I resten af byggeperioden vil Vidensbygningen bliver anvendt til byggeprojekt-kontor.
  • Aktuelt er 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger  i udbud i totalentreprise.

Invitation til pressen:

Første spadestik foregår mandag 18. september 2017 kl. 14.30-15.30, Lykkebækvej 1, 4600 Køge. Det sker ved p-pladsen ved siden af Akutafdelingen. Efterfølgende reception for de indbudte gæster i den sydlige ende af vandrehallen.

 
Oprettet
15.09.17
Opdateret
05.10.17