Søg
 

Flere el-ladestandere i Region Sjælland

Onsdag d. 06. juli 2022

Siden efteråret har Region Sjælland opsat en lang række nye ladepunkter fordelt på regionens sygehuse og institutioner. I alt er 130 opsat, mens 136 er under opsætning. En stor del er offentligt tilgængelige ladepunkter, som kan bruges af alle.

​Siden efteråret 2021 har regionen opsat en lang række nye ladepunkter til el-køretøjer på regionens sygehuse og institutioner. De offentligt tilgængelige ladepunkter kan bruges af alle, inklusiv ansatte, patienter og pårørende på regionens sygehuse. En del af ladepunkterne er dog også dedikeret til intern brug i Region Sjælland og skal understøtte regionens mål om flere el-drevne biler i driften.

- Det er et vigtigt skridt på vejen til grønnere transport. Vi er stolte over, at regionen byder ind med en udbygning af lade-infrastrukturen, og det baner vejen for endnu flere el-biler i regionen og på vejene i det hele taget, siger regionsrådsformand Heino Knudsen om initiativet.​


Regionsrådet afsatte i september 2021 10 mio. kr. til at udbygge lade-infrastrukturen. Pengene er altså nu kommet ud og leve i form af i alt 138 offentlige ladepunkter og 92 ladepunkter dedikeret til regionens drift, som supplerer de ladestandere, regionen i forvejen rådede over.

I alt er der nu 266 ladepunkter, der er opsat eller under opsætning, som fordeler sig således:
ladestanderoversigt_off_Intern (002).png
Der arbejdes sideløbende på at udbygge flåden af el-køretøjer i Region Sjælland, hvor det i 2021 også blev besluttet fra politisk side, at der fremadrettet kun skal indkøbes el-køretøjer, hvor det er praktisk og teknisk muligt. 
Oprettet
06.07.22
Opdateret
08.07.22