Falcks hurtigtestcentre i Region Sjælland lukker

Onsdag d. 06. oktober 2021

Muligheden for at blive PCR-testet for COVID-19 fastholdes i alle kommuner i Region Sjælland.

​Smitten er lav og mange er vaccineret. Samtidig er anbefalingerne til, hvornår danskerne skal testes for COVID-19, justeret. Derfor nedskaleres hurtigtestkapaciteten i hele Danmark. I Region Sjælland lukker alle hurtigtestcentre drevet af Falck. Sidste åbningsdag er lørdag den 9. oktober.
​​

- Anbefalingen er nu, at fleste af os ikke længere behøves blive testet for COVID-19 for en sikkerheds skyld. Men hvis du har symptomer på COVID-19, eller hvis du er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus, bør du blive PCR-testet. Derfor fastholdes muligheden for at blive PCR-testet i alle kommuner i Region Sjælland, siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland.

Den gennemsnitlige svartid på en PCR-test er 10-12 timer. Da enkelte kan fortsat kan have behov for hurtigere svar, vil det på de regionale testcentre i Holbæk, Slagelse, Roskilde, Næstved, Maribo og Nykøbing Falster fra i dag være muligt at få en hurtigtest.

- Som anbefalingerne er nu, forventer vi, at det primært vil være borgere med begrundet mistanke om smitte, som bliver testet. Derfor er hurtigtest ikke relevant for de fleste, men det kan det være for nogle få, og så er tilbuddet tilgængeligt, selv om myndighedernes anbefaling er, at man tager en PCR-test, siger Anne Øster Hjortshøj.

Det er muligt at bestille tid til PCR-test, men tidsbestilling er ikke nødvendig.

Hvornår anbefales det at blive testet?
  • ​Hvis du oplever symptomer på COVID-19, bør du følge anbefalingerne om at gå i selvisolation og blive PCR-testet – også selv om du tidligere har været smittet eller er færdigvaccineret.
  • Hvis du har været i kontakt med en smittet, bør du ligeledes PCR-testes.
06.10.21
06.10.21