Søg
 

Færre vacciner får Region Sjælland til at fokusere på plejehjemsbeboere

Onsdag d. 20. januar 2021

Region Sjælland modtager i denne uge halvt så mange vacciner som forventet. Derfor går vaccinerne i denne uge til beboere på plejecentre, der skal vaccineres 2. gang.

​Ligesom de øvrige regioner modtager Region Sjælland i denne uge færre vacciner, end der i første omgang var stillet i udsigt. Kun cirka halvdelen af det forventede antal vacciner bliver leveret i denne uge. Vaccinerne vil blive brugt til at færdigvaccinere borgere og frontpersonale på plejecentre samt frontpersonalet på sygehusene. ​​

- Aktuelt ser vi en øget smitte på vores plejecentre. Derfor er det vigtigt, at vi får færdigvaccineret denne gruppe af borgere. Det har de krav på, og det er samtidig den bedste måde, vi kan gøre brug af det reducerede antal vacciner, vi får leveret her og nu, siger Søren W. Rasmussen, vaccinationsansvarlig læge i Region Sjælland. 

På baggrund af de ændrede leveringer har Region Sjælland i samarbejde med kommunerne foretaget en hurtig tilpasning af planlægningen. Det betyder lige nu og her, at de +65 årige, der modtager hjælp og pleje i eget hjem, og som mangler at blive vaccineret, må afvente, at der leveres flere vacciner. 

- Vi er kommet godt fra land med at vaccinere på plejecentrene samt frontpersonalet i kritiske funktioner, og vi var også godt i gang med næste gruppe af borgere. Nu må vi så justere planerne, og det, kan jeg godt forstå, kan være frustrerende. Men det er ude af vores hænder, og jeg ser frem til, at vi igen modtager flere vacciner, så vi kan få vaccineret borgerne hurtigst muligt. Vi står klar, siger Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Regionen modtager i dag 4680 vaccinedoser, som er halvdelen af det forventede. Lidt over 5500 beboere på plejecentrene har indtil videre fået første stik, og knap 1400 af dem har fået andet stik og er dermed færdigvaccineret. Der er lige nu ikke nogen vaccinationstider at få for borgere, der selv skal bestille tid, men der åbnes løbende for tider, når regionen igen får leveret vacciner.

Læs mere om Region Sjællands vaccinationsindsats og få svar på spørgsmål om vaccination mod COVID-19 på www.regionsjaelland.dk/vaccine ​

Oprettet
20.01.21
Opdateret
21.01.21