Region Sjælland styrer kongres i Europarådet

Onsdag d. 24. marts 2021

Samarbejde på tværs af grænser er omdrejningspunktet, på Europarådets kongres, som bliver afholdt i denne uge.

Samarbejde på tværs af grænser var i højsædet, da Europarådets kongres for regionale og kommunale myndigheder fra 47 lande afholdte første virtuelle møde. Region Sjælland sad med på første parket, hvor kongressens ældste medlem Freddy Blak styrede slagets gang.

Regionsmedlem Freddy Blak styrer i disse dage slagets gang på Europarådets kongres for kommunale og regionale myndigheder. Intet mindre end 650 deltagere fra 47 lande er med på kongressen, hvor man blandt andet skal drøfte de fremtidige prioriteringer for Europarådets arbejde, samarbejde i en krisetid og få lovgrundlaget på plads.

Regionsrådsmedlem Freddy Blak er Europarådets ældste medlem og har siden 1984 været involveret i politik på europæisk niveau, da han blev valgt ind i Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet.

Europarådet blev stiftet i tiden efter Anden Verdenskrig og blev stiftet 5. maj 1949 af ti lande – heriblandt Danmark. Året efter de vedtog de Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Europarådet mødes normalt i Strasbourg, hvor det holder til.

24.03.21
24.03.21