Søg
 

Enestuer til patienterne på Nykøbing F. Sygehus

Fredag d. 13. april 2018

Nykøbing F. Sygehus har netop indviet sin nye sengefløj i tre etager med 85 moderne enestuer til patienterne.


- Jeg er stolt og glad, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.
- Byggeriet er med til at sikre Nykøbing F. Sygehus' fremtid som et stærkt akutsygehus for 150.000 borgere på Lolland, Falster og i Sydsjælland, og er en vigtig del af regionens sygehusplan. Det er samtidig vigtigt for vores arbejde med at fastholde og rekruttere dygtige medarbejdere, fastslår Heino Knudsen.

Sygehusets hovedpulsåre

Heino Knudsen kalder byggeriet for sygehusets nye hovedpulsåre. De tre etager kommer til at rumme en udvidelse af akutafdelingen og en intensiv afdeling i stueetagen. Hele 1. sal bliver for hjertepatienter og 2. sal for mave-tarmpatienter. Det er afdelinger, der flytter fra det eksisterende sygehus fra 1957, og som tages gradvist i brug.
 
 

Heino Knudsen har klippet snoren og byder indenfor

Ro og plads til patienterne

På hjerteafdelingen glæder afdelingssygeplejerske Lis Brix Rasmussen, sosu-assistent Susanne Koborg og sygeplejerske Charlotte Bengtson sig til at flytte ind med deres patienter.
 
Patienterne kan snart blive indlagt på enestue med eget badeværelse fremfor i fire-sengs-stuer med bad og toilet på gangen. Det giver ro til patienterne, plads til de pårørende og et langt bedre arbejdsmiljø for personalet, der er vant til at bakse rundt med rollatorer og sengeborde for at kunne arbejde omkring sengene.
 

Bygget af lokale kræfter

Regionsrådet i Region Sjælland bevilgede de 230 millioner til byggeriet i forlængelse af sygehusplanen, hvor Nykøbing F. Sygehus blev udpeget som et af regionens fire akutsygehuse. Byggeriet er i høj grad udført af lokal arbejdskraft. Alle 12 fagentrepriser har rødder i regionen, heraf hele syv fra lokalområdet.
 
- Dette er første etape af den planlagte modernisering af Nykøbing F. Sygehus, som gerne skal fortsætte i de kommende år, så alle patienter kan få enestuer, siger sygehusdirektør Ricco Dyhr.

 Intensiv stue - med en dukke som patient

Oprettet
13.04.18
Opdateret
13.04.18