Søg
 

EU Miljøpris til sjællandsk ventilationsvirksomhed

Fredag d. 23. marts 2012

Korsørvirksomheden LeanVent er årets modtager af den europæiske miljøpris European Business Award for the Environment.

Prisen er blevet uddelt hvert andet år siden 1987 og gik sidste gang til en af Danmarks industrielle sværvægtere, pumpefabrikanten Grundfos. ​

Prisen, der i dag bliver overrakt af miljøminister Ida Auken, er et meget markant skulderklap til LeanVent, som er stiftet af Peter S. Antonsen.

”Med tidligere prismodtagere som Grundfos og Danisco kommer vi i meget fint selskab, og det er i den grad en blåstempling af vores ventilationsspjæld”, siger Peter S. Antonsen.

LeanVent, der er en aflægger af en anden virksomhed, FlexValve, har udviklet et ventilationsspjæld, som udmærker sig ved lavere energiforbrug, mindre støj og bedre regulering end hidtil kendte systemer:

”Vores undersøgelser viser, at luftforbruget i mange ventilationsanlæg er langt større end nødvendigt på grund af uhensigtsmæssig regulering. Ved at begrænse luftforbruget sparer virksomheden penge, samtidig med at den reducerer belastningen af miljøet og forbedrer indeklimaet”, siger Peter Antonsen.

Ventilation tegner sig for 15 procent af det totale energiforbrug i Danmark:

”Der er derfor mange penge og en væsentlig CO2 besparelse at hente ved at installere vores systemer”, siger Peter S. Antonsen, der har arbejdet med projektet i 15 år. Virksomheden har nu seks medarbejdere og er i færd med at etablere agenturer i Finland, Holland og Tyskland.

Regional satsning

Prisen til LeanVent er samtidig en meget velkommen markering af, at Region Sjælland har udpeget cleantech som et af de regionale indsatsområder. Det siger Flemming Stenild, medlem af Vækstforum Sjælland og Regionsrådet:

”Cleantech, energi og miljø er et særligt fokusområde for os, fordi vi kan se, at det er en sektor, som vi med fordel kan udvikle i Region Sjælland. LeanVent er en af flere aktører, der er med til at give svaret på nogle af de problemer, som hele verden slås med. Det er en styrkeposition, vi kan arbejde videre på.”

Region Sjælland har selv været med til at investere i LeanVent via den regionale fond CAT Invest Zealand, der blev oprettet i 2010, og som bl.a. også har investeret i Skælskør-virksomheden Cotes, der producerer affugtere til verdensmarkedet.  

Prisen til LeanVent betyder i øvrigt, at virksomheden går videre som kandidat til den europæiske udgave af prisen:

”Det kan vi også drømme om, men med den danske pris har vi allerede fået en uvurderlig anerkendelse. Desuden kan vi glæde os over, at det er første gang, prisen går til ventilationsbranchen”, siger Peter Antonsen.

Læs mere på www.leanvent.dk

Læs mere om Region Sjællands arbejde med erhvervsudvikling på www.regionsjaelland.dk/udvikling/erhvervsudvikling/Sider/default.aspx

Henvendelse om denne meddelelse til:

Direktør Peter Antonsen, 30 51 96 80 eller 88 77 92 70

Flemming Stenild, medlem af Vækstforum Sjælland og Regionsrådet, 21 68 25 36 eller 54 86 60 87

 
 
Oprettet
23.03.12
Opdateret
29.03.12