Søg
 

Direktøren der ville være skuespiller

Fredag d. 01. november 2019

Adm. direktør Per Bennetsen, Region Sjælland, fejrer 1. november sit 25 års jubilæum.

​Han drømte om at stå på en scene som skuespiller og underholde folk, men sangevnerne stod i vejen, og et ophold som praktikant i Storstrøms Amt viste en ny vej. En vej, han stadigvæk følger 25 år senere.  

Et hurtigt blik på 48-årige Per Bennetsens CV kunne fostre den tanke, at der ligger en stram karriereplan bag alle de avancementer, han har taget igennem sin tid som offentligt ansat embedsmand. Sådan er det ikke.

- Mulighederne er opstået tilfældigt, og jeg har været heldig at blive udvalgt til de forskellige poster, jeg har haft igennem årene. Der ligger ingen karriereplan bag, siger Per Bennetsen, der er administrerende direktør i Region Sjælland.

Han kan tale varmt og længe om alt det gode ved at være embedsmand i en organisation, der har vitale samfundsmæssige kerneopgaver. Det giver mening for ham at tjene borgernes interesser ved blandt andet at holde sygehusene kørende i døgndrift og samtidig være øverste chef for nogle af verdens dygtigste medarbejdere, men han drømte om at tjene borgerne på en helt anden måde, inden han fik smag for at være embedsmand. 

- Jeg ville være skuespiller, men mine evner som sanger slog ikke til, og jeg magtede ikke at træne mig op til at kun at være nogenlunde til sang for at nå den drøm, siger Per Bennetsen.

I stedet læste han til cand. techn. soc. (kandidat i teknologisk-samfundsvidenskabelig planlægning, red.) på Roskilde Universitet og skulle på et tidspunkt i fire måneders praktik. De fire måneder brugte Per Bennetsen hos Storstrøms Amt, og tilknytningen til det amtslige og regionale system er ikke sluppet siden. 

I Storstrøms Amt arbejdede han med Femern Bælt, har han været direktionssekretær og sekretariatschef. Han stod i spidsen for arbejdet med strukturreformen og var på den måde med til at bygge Region Sjælland op fra bunden, og han blev ansat som Region Sjællands allerførste medarbejder. I Region Sjælland har han været sekretariatschef, koncerndirektør med fokus på regional udvikling, socialområdet og det nære sundhedsvæsen, og siden 2016 har han været direktør for hele regionen. Skiftene mellem de forskellige poster og nye udfordringer er hovedårsagen til, at han er, hvor han er, og har været i 25 år.  

-  Jeg glæder mig til at komme på arbejde, fordi det giver mening for mig at være med til at understøtte demokratiet som en mellemmand mellem Regionsrådet, organisationen og borgerne, siger han.

Selv om han er administrerende direktør i alle døgnets timer, bliver der alligevel tid til andet end arbejdet i det offentliges tjeneste. Italien er et yndet rejsemål blandt andet på grund af landets befolkning, vin og køkken. Derudover holder Per Bennetsen af selv at lave mad sammen med sin kone, Maria Bennetsen, i deres hjem i Trekroner ved Roskilde, eller når de er i sommerhus et sted i Danmark. 

- Vi holder også meget af at gå ud og spise på restauranter, hvor vi bliver udfordret af det, der kommer ind på tallerkenen. Det må gerne være noget, der overrasker os, siger Per Bennetsen. 

Ellers er det arbejdet med ledelse, der holder den indre flamme i live. Igennem konferencer, netværk og bestyrelsesposter holder han sig ajour med de seneste kneb inden for ledelse på offentlige arbejdspladser. 

- Jeg møder mange mennesker på min vej rundt både i Region Sjælland, de andre regioner og til ledelseskonferencer, der inspirerer mig med det blik og den måde, de løser en opgave på. Det er en helt utroligt mængde viden, jeg bliver beriget med ad den vej, siger han. 

Tidligere amtsdirektør i Storstrøms Amt og koncerndirektør i Region Sjælland Jens Peter Sørensen er et forbillede. Han var Per Bennetsens chef og havde nogle værdier, som den administrerende direktør har taget til sig. 

- Hans grundværdier var, at man skulle være ordentlig og tro på mennesket, ellers kan du ikke være leder på den lange bane, siger han.  
Der går næppe mange minutter i selskab med Per Bennetsen, inden det står klart, at humor har en central plads i hans liv. Det er nærmest blevet en tradition ved julefrokosten i Regionshuset, at han klæder sig ud i blond paryk, stramt fitnesstøj og går på scenen som for eksempel krops- og udviklingsterapeut med speciale i gruppedynamikker og tillidsbaserede øvelser. 

- Jeg synes, det er vigtigt at kunne tviste og dreje et emne, det gør det nemmere at være sammen med andre. At have det godt og kunne grine sammen er afgørende for mig, siger han. 

Per Bennetsen er far til Mathilde Bennetsen på 20 år. Hun læser medicin på universitet i Odense. 


Oprettet
01.11.19
Opdateret
01.11.19