Søg
 

Der skulle ikke sidde en intensivsygeplejerske på hjemmearbejde

Fredag d. 22. januar 2021

Pernille Sveistrup er under normale omstændigheder SP koordinator, men i øjeblikket er hun trukket i kitlen, og arbejder som sygeplejerske på intensiv i Køge.

- Jeg har en fortid som intensivsygeplejerske, og arbejdede som sådan indtil for fire år siden. Derfor kan jeg nu indgå i plejen og behandlingen af COVID-patienter.

Ordene er Pernille Sveistrups. Hun er ansat som SP Koordinator på Sjællands Universitetshospital, men med en baggrund som intensivsygeplejerske var der ingen tvivl i Pernille Sveistrups sind, da ledelsen på SUH bad om hjælp.

- Inden jul begyndte min leder at tale om, at der var brug for hjælp i klinikken. Det var selvfølgelig på helt frivillig basis, men jeg var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at jeg skulle ud at hjælpe. Der skulle ikke sidde en intensivsygeplejerske på hjemmearbejde, så jeg meldte mig under fanerne, og har siden arbejdet på intensivafsnittet i Køge, fortæller Pernille Sveistrups og fortsætter:

- Jeg er tilbage på den afdeling, som jeg forlod for fire år siden, og hvor jeg tog min uddannelse til intensivsygeplejerske. Det gør, at jeg kan træde direkte ind som en del af personalegruppen, og tage ansvar for pasning og behandling af den stabile intensive patient sammen med en anden indlånskollega som hjælper.

Det kræver mere at passe COVID-patienter

Pernille Sveistrup indgår som fast ressource i afdelingen, og er derfor både i dag-, aften- og nattevagter. Hun passer primært COVID-patienter, og hverdagen på intensivafdelingen i dag, er lidt anderledes end for fire år siden:

- Vi skal jo have enormt meget beskyttelsesudstyr på, når vi skal ind på isolationsstuerne. Derfor arbejder vi i teams på to, så vi altid har en hjælper ude på gangen, der kan komme med ting, som vi skal bruge inde på stuen. Det tager simpelthen for lang tid, hvis vi skal af- og påføre os udstyret flere gange.

Pernille Sveistrup arbejder normalt i staben på SUH, hvor hun er SP koordinator (SPK’er).

- Jeg er faktisk glad for at komme ud og have den direkte patientkontakt igen. Jeg har arbejdet med Sundhedsplatformen i fire år nu, men kendte faktisk ikke systemet. Det gør jeg nu, hvor jeg har været nødt til at lære at bruge SP. Der har ikke været tid til oplæring, så jeg har måtte spørge mig frem, og nu synes jeg, at jeg kan det, som jeg har brug for, slutter Pernille Sveistrup.

Oprettet
22.01.21
Opdateret
22.01.21