Den sidste indflytning er nu veloverstået

Tirsdag d. 17. november 2015

Der er en ro i Psykiatrisygehuset i Slagelse, som der ikke har været før. Det er ikke længere håndværkere eller flyttemænd, der færdes på gangene, men derimod sygeplejersker, patienter, læger og andet personale.

​De ser alle ud til at vide, hvor de skal hen. Selvom der er stille på gangene, og der virker roligt, er der ikke tvivl om, at der er masser af mennesker i gang i både ambulatorierne og på sengeafsnittene i Psykiatrien Slagelse.

En summen af stemmer trænger stille ud gennem en dør, i receptionen bliver der vist vej, svaret på spørgsmål og taget telefoner. I bygning tre, højhuset, hvor de ambulante enheder er flyttet ind i sidste uge, sidder der et par medarbejdere i dyb koncentration og er ved at skrive journaler. På etagen nedenunder er receptionisten ved at forklare over telefonen, hvordan man finder Psykiatrisk Kliniks nye tilholdssted.

Når man ser sig rundt i bygningerne i Psykiatrien Slagelse, er det tydeligt, at størstedelen af personalet har fundet deres nye pladser, og at hverdagen allerede er begyndt at tage form. Der er sat bøger og mapper i reoler, fyldt papirer på skriveborde, og selvom der står et par flyttekasser hist og her, og medarbejderne først er ved at skabe de nye rutiner, virker det som om, de første umiddelbare forhindringer er overvundet.

Nemme flytninger

- Jeg synes, det er gået smertefrit op til selve flytningen. Vi har fået massere af information undervejs, og der er blevet taget godt hånd om usikkerhed og frustrationer undervejs. Selve flytningen fungerede også godt, fortæller sygeplejerske i Psykiatrisk klinik Bolette.

Med de ambulante enheders indtog i Psykiatrien Slagelse i sidste uge er alle nu flyttet ind. Og alle flytningerne er gået godt.

- Det har været meget professionelt. Vi har pakket vores ting ned det ene sted, og da vi mødte ind her stod vores ting her klar til at blive pakket ud, siger Anne Kjems Philipsen, der er læge ved distriktspsykiatrien i Slagelse.

Fra eget kontor til åbne miljøer

En af de største omvæltninger for medarbejderne i de ambulante enheder er, at de nu sidder i åbne kontormiljøer og ikke har deres eget, hvor de kan lukke døren.

- Jeg savner bestemt mit eget kontor. Det er meget intenst at sidde i samtale med patienter, og det kræver altså et privat rum også for behandleren, siger Anne Kjems Philipsen.

Hun fortsætter: - Jeg mangler plads til mine arbejdsting, for eksempel min litteratur. Når der hele tiden skal bookes lokaler til samtale, er det ikke muligt længere, at en patient blot dropper forbi for lige at fortælle, på den måde er der ikke plads til spontane samtaler som der var tidligere. Selvom det har været krævende for alle parter at flytte, så er det jo forventeligt og forståeligt, at der er nogle praktiske ting, der skal justeres, når et nyt byggeri bliver taget i brug.

Selvom der er flere praktiske ting, der skal falde på plads, og de nye arbejdsrutiner skal indføres, går det den rigtige vej.

- Der er sket meget bare fra sidste uge, da vi flyttede ind. Der er selvfølgeligt nogle arbejdsgange, der skal tilpasse og ændres. Vi skal lige lære huset at kende, og der kommer selvfølgeligt nogle ønsker til småændringer undervejs. Men der er allerede sat nogle ting i gang, vi har fået lavet nogle gode aftaler, og i det store hele synes jeg, det er gået rigtigt godt med at flytte. Selvom det er nyt, er de fleste generelt set positivt overraskede over flytningen, de nye arbejdsgange og stedet, siger Bolette.

Du kan også læse om flytningen af sengeafsnittene og retspsykiatrien.

Skrevet af kommunikationskonsulent Christina Strandsberg Nørgaard

17.11.15