Den første regionale buslinje skifter til el

Lørdag d. 10. december 2022

Nu omstilles den første regionale buslinje til el. Det er første skridt mod en grøn omstilling af regionale busser Region Sjælland.

​Regionsrådsformand Heino Knudsen var med til at indvie de første regionale el-buslinjer sammen med blandt andre Lars Gaardhøj, regionsrådsformand for Region H​​​​

Omkring 800.000 buspassagerer kan se frem til at køre på el i stedet for diesel, når de fremover tager buslinje 230r mellem Roskilde og Frederikssund. Det er den første regionale buslinje på ren el.

- Den første regionale el-bus er en milepæl for Region Sjælland og et vigtigt skridt for den grønne omstilling. Ved at gå fra diesel til el sænker vi udledningen af CO2 markant. Jeg glæder mig samtidig over, at det bliver en både mere behagelig og støjsvag oplevelse for passagerne. Vi har endnu større ambitioner, og derfor har vi i regionsrådet netop vedtaget, at vi skal have flere regionale el-busser i Region Sjælland, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

El-busserne støjer væsentligt mindre end konventionelle dieselbusser, og de giver ingen luftforurening i nærmiljøet. Derfor er omstillingen ikke blot godt for klimaet, men også for miljøet i byerne, hvor luften vil være renere og støjen mindre.

Indtil nu har det udelukkende været kommunale buslinjer, der er skiftet til el, da de typisk kører kortere distancer. Men med ny teknologi er der kommet længere rækkevidde på batterierne, og derfor kan de længere, regionale busruter også være med. Foruden buslinje 230r er der også to andre regionale buslinjer på Sjælland, som fremover kører på el – her er Region Hovedstaden medejere.

Region Sjælland og Region Hovedstaden har fået tilskud fra den statslige pulje ”Grøn buspulje til regionale busser og øer” til omstillingen.

Elbusserne tages i brug d. 11. december 2022. ​

Fakta: Regionale busser kører på el

Tre regionale buslinjer i Region Hovedstaden og Region Sjælland omstilles nu til el. Det er helt i tråd med regionernes målsætning om at omstille alle buslinjer til elbusser og busser med lignende støj- og miljøfordele.

Følgende buslinjer omstilles

Buslinje 230R kører mellem Roskilde og Frederikssund over Hornsherred og deles mellem Region Hovedstaden og Region Sjælland. Linjen transporterer årligt ca. 800.000 passagerer.

Buslinje 98N kører mellem Roskilde og Frederikssund over Hornsherred i nætterne mellem fredag og lørdag og lørdag og søndag. Linjen deles mellem Region Hovedstaden og Roskilde og Lejre Kommuner og transporterer årligt 13.000 passagerer.

Buslinje 380R kører mellem Hillerød og Helsinge og deles mellem Region Hovedstaden og Hillerød og Gribskov Kommuner. Linjen transporterer årligt ca. 500.000 passagerer.

10.12.22
10.12.22