Søg
 

Danmark får nyt universitetshospital

Fredag d. 04. marts 2016

Danmark får i dag et nyt universitetshospital, når Region Sjælland lancerer navnet Sjællands Universitetshospital.

Sjællands Universitetshospital bliver et kraftcenter, når det drejer sig om avanceret og stærkt specialiseret behandling inden for hjertesygdomme, blodsygdomme og sygdomme i hjernen og nervesystemet.

En milepæl for det sjællandske sundhedsvæsen. Sådan beskriver Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland, lanceringen af regionens nye universitetshospital.

- Sjællands Universitetshospital bliver omdrejningspunkt for udviklingen af hele Region Sjællands sundhedsvæsen i et tæt samspil med regionens øvrige sygehuse. Universitetshospitalet vil komme til at varetage en stor del af den specialiserede behandling i regionen. Det er en hjørnesten i den sygehusplan, som Regionsrådet har vedtaget for Region Sjælland, siger Jens Stenbæk.

Placering i Køge og Roskilde
 

Universitetshospitalet får fysisk placering i de nuværende sygehuse Køge og Roskilde, og det er således Køge og Roskilde sygehuse, der i dag officielt skifter navn til Sjællands Universitetshospital. Men Sjællands Universitetshospital bliver også det bindeled, som skal sikre en udbygning af samarbejdet mellem alle sygehusene i Region Sjælland.

Selv om universitetshospitalet fysisk får placering i Køge og Roskilde, vil udviklingsarbejdet, forskningen og behandlingstilbuddene til patienterne således omfatte alle sygehusene i Region Sjælland med Næstved, Ringsted, Slagelse, Holbæk og Nykøbing F. sygehuse.

- Navnet Sjællands Universitetshospital understreger, at det er hele Region Sjællands universitetshospital. De fire andre universitetshospitaler i Danmark med placering i Aalborg, Aarhus, Odense og København har alle taget navn efter den by, hospitalet ligger i. Det gør vi ikke her i Region Sjælland. Vi lægger vægt på, at det er hele regionens universitetshospital, siger Jens Stenbæk. 

Kraftcenter

Sjællands Universitetshospital bliver et kraftcenter, når det drejer sig om avanceret og stærkt specialiseret behandling inden for hjertesygdomme, blodsygdomme og sygdomme i hjernen og nervesystemet. Patienter med behov for kirurgiske indgreb i hjerte og lunge vil i fremtiden kunne blive opereret på universitetshospitalet. Det bliver også her, at hele kræftområdet får sin placering inden for regionens sygehusvæsen.

- Sjællands Universitetshospital vil sikre, at endnu flere patienter kan behandles i Region Sjællands sygehusvæsen og opnå samme høje kvalitet i behandlingen ved at blive behandlet i egen region. Jeg er ikke i tvivl om, at Sjællands Universitetshospital bliver en driver for hele regionens sundhedsvæsen, til gavn for alle vores borgere, siger Jens Stenbæk.

Med etableringen af Sjællands Universitetshospital skal det eksisterende Køge Sygehus i de kommende år udbygges for fire milliarder kroner og vokse sig tre gange så stort med 831 sengepladser og 4000 ansatte. Når Sjællands Universitetshospital står færdigt i 2022, varetager det en stor del af regionens samlede behandlingsaktivitet, herunder al den specialiserede behandling for regionens 825.000 borgere. Der vil være forsknings- og undervisningsaktiviteter på højt niveau. Hospitalet vil også fungere som akutsygehus for knap 300.000 borgere.

Fakta

Regionens nye universitetshospital

  • Køge Sygehus bliver til Sjællands Universitetshospital, Køge og Roskilde Sygehus bliver til Sjællands Universitetshospital, Roskilde.
  • Sjællands Universitetshospital, Roskilde skal være en stærk spiller i forhold til at udvikle og teste nye former for organisering, teknologi og telemedicin i tæt samarbejde med blandt andet uddannelsesinstitutioner, virksomheder, patienter og kommuner.
  • I 2022 er flere af funktionerne i Roskilde flyttet til Køge, og Roskilde bliver omdannet til et specialhospital, der behandler ambulante patienter fra lokalområdet. Det skaber en unik mulighed for at etablere et koncepthospital med fokus på smidige og effektive patientforløb for blandt andet patienter med kronisk sygdom.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital og følg med i udviklingen på: www.regionsjaelland.dk/SUH

Oprettet
04.03.16
Opdateret
04.03.16