Søg
 

Region Sjællands budget holder balancen

Tirsdag d. 20. august 2019

Økonomisk opbremsning har givet styr på udgifterne i Region Sjælland i 2019. "Det var hårdt, men nødvendigt," siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

​Region Sjælland har et stramt budget for 2019, men alt tyder på, at regionen kommer ud af året med en økonomi i balance. Det viser den seneste budgetopfølgning, som blev præsenteret for Regionsrådet mandag.

- Det ser fornuftigt ud. 2019 har været et spareår i hele vores organisation og herunder på sygehusene, men nu er vi ved at være dér, hvor vi skal være. Der er kommet styr på udgifterne. Det skyldes også, at vi har haft en lille reserve, som har gjort det muligt at finansiere nogle små, men både nødvendige og vigtige, initiativer i forhold til regionens borgere. For eksempel har Regionsrådet i maj vedtaget at udvide dialykapaciteten, så vi kan følge med i den efterspørgsel, vi har fra flere og flere patienter, siger Regionsrådets formand, Heino Knudsen.

Regionsrådet vedtog sidste år en økonomisk spareplan for resten af valgperioden. Samtidig blev der lavet en kraftig økonomisk opbremsning for at få styr på økonomien. Og det er denne opbremsning, der nu slår positivt igennem, når regionens udgifter bliver gjort op, vurderer Heino Knudsen:

Det var hårdt, men nødvendigt. Vi kan nu se, at opbremsningen har virket, og jeg er optimistisk i forhold til at tro på, at det nok skal lykkes at komme ud af 2019 med balance i budgettet. Det skyldes ikke mindst en kolossal indsats fra både medarbejdere og ledelse i hele organisationen, og det vil jeg gerne sige tak for," siger regionsrådsformanden.
 

Tillægsbevilling giver sygehusene ro på

Region Sjællands budget bygger på en række prognoser om forventede udgifter. Tekniske beregninger viser nu, at priser og lønninger er steget cirka 30 millioner kroner mindre end forventet, da 2019-budgettet blev lavet sidste efterår - og det beløb skal Region Sjælland betale tilbage til staten for at overholde det såkaldte udgiftsloft. Regionsrådet besluttede i går at give sygehusene og de øvrige enheder i regionen en tillægsbevilling, så de ikke rammes af, at udgiftsloftet nu skal ændres.

- Sygehusene trænger til at få ro på nu. Med tillægsbevillingen får de budgetsikkerhed året ud. Reelt får de faktisk mulighed for at bruge lidt flere penge, end de normalt ville kunne, siger Heino Knudsen.
 
Regionsrådet besluttede i går også at sætte en række nødvendige, patientrettede initiativer i gang. Det gælder blandt andet flash glykosemåling til nogle voksne diabetikere og planlægningen af det landsdækkende 113 nummer, som regionerne har aftalt.
 
Region Sjælland har godt 18.000 medarbejdere samt et samlet budget for 2019 på godt 19 milliarder kroner. ​​​
Oprettet
20.08.19
Opdateret
20.08.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52