Søg
 

Behov for hurtigtest falder

Torsdag d. 19. august 2021

De mange færdigvaccinerede betyder faldende behov for hurtigtest

Kort over teststeder – pcr-test og hurtigtest - efter 30. august i Region Sjælland​​​​​

​Efterspørgslen på test for COVID-19 er faldet drastisk i Danmark i takt med, at en stor del af befolkningen er blevet færdigvaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed nedsat antallet af hurtigtest i hele landet.

For Region Sjælland betyder det, at den maksimale kapacitet på hurtigtest bliver reduceret fra de nuværende 39.000 til 26.000 daglige hurtigtest. Region Sjælland opretholder fortsat princippet om, at borgerne skal have højst 20 km til nærmeste tilbud om en PCR-test eller hurtigtest.

Der lukkes for hurtigtest i flere af de byer, hvor borgerne har adgang til PCR-test. I sommerlandet blev der oprettet ekstra tilbud i sommerferien. Nu er feriegæsterne taget hjem, og derfor er behovet ophørt. Det samme gælder på en række små øer, hvor der har været en særlig indsats for at få alle vaccineret.

Ændringerne sker fra 30. august, med enkelte undtagelser. Der vil efterfølgende være 22 PCR-teststeder og 26 hurtigteststeder i regionen (se kortet). Man kan altid finde den nyeste information om åbne teststeder på www.coronasmitte.dk​.
 

Opfordring: Bliv vaccineret

Styrelsen for Forsyningssikkerhed fastsætter antallet af hurtigtest i Danmark ud fra danskernes brug af test. Derfor bliver trin fire ud af fem i den nationale nedskaleringsplan for testområdet nu sat i værk.
I Region Sjælland er 74,7 procent af alle borgere over 12 år påbegyndt COVID-19 vaccination. Det betyder, at langt færre bliver testet.

- Den dalende efterspørgsel betyder, at vi nu for alvor begynder at lukke ned for hurtigtest i flere byer, fortæller Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland.

- Indtil videre vil vi stadig opretholde princippet med, at der maksimalt vil være 20 km til nærmeste teststed, men vi må forvente, at den nationale nedskalering på testområdet fortsætter. Derfor opfordrer vi til, at de, der endnu ikke er blevet vaccineret og gerne vil, sørger for at blive det. Det har aldrig været lettere at blive vaccineret end nu.


FAKTA

Følgende steder med hurtigtest lukker
Sidste testdag bliver mandag 30. august. Dog med disse undtagelser: Nykøbing Sjælland og Vig 27. august og DGI Huset i Vordingborg 29. august.

Faxe: Faxe Sundhedscenter
Guldborgsund: Marielyst
Guldborgsund: Nykøbing Falster
Holbæk: Holbæk​
Holbæk: Orø
Køge: Borup
Kalundborg: Kalundborg –Nytorv
Lolland: Fejø
Lolland: Femø
Lolland: Rødby
Næstved: Fuglebjerg
Odsherred: Nykøbing Sjælland
Odsherred: Vig
Ringsted: Nordcentret i Benløse
Slagelse: Bredahlsgade (ZBC)
Slagelse: Omø
Slagelse: Agersø
Vordingborg: DGI Huset
Vordingborg: Sukkerfabrikken

Se adresser og åbningstider for alle teststeder på coronasmitte.dk​​​

Oprettet
19.08.21
Opdateret
20.08.21