Søg
 

”Vi støtter hinanden og deler det, der er svært”

Fredag d. 12. februar 2021

Maja Viktorius Kristiansen
Sygeplejerske på Børneafdelingen i Roskilde, udlånt til Intensiv-afsnittet for Covid-patienter i Køge siden lige før jul

Maja_Viktorius_Kristiansen03_web.jpg

Min afdeling skulle finde seks sygeplejersker til at dække Covid-vagter på Intensiv. Jeg meldte mig ikke frivilligt, for min mand mangler sin milt, og jeg var usikker på, hvad det betød, hvis jeg smittede ham. Jeg har været på Børneafdelingen siden juni, så jeg har ikke erfaring fra den første Covid-bølge i foråret. Men jeg har erfaring fra Akutafdelingen, så jeg var ikke overrasket, da jeg blev bedt om at tage vagterne, og så ville jeg gerne træde til. Min afdelingssygeplejerske gik forrest og tog Covid-vagterne over jul og nytår og har også været udlånt hele januar – det betød meget for os.

I Køge fik vi fire timers introduktion til Intensiv. Vi blev vist rundt og introduceret til udstyr, og det var rigtig godt. Kollegerne på Intensiv har været meget flinke, og jeg er blevet taget godt imod. 

Jeg går med forskellige fra det faste personale på hver vagt. Det indlånte personale kan vidt forskellige ting, så for hver vagt skal jeg spore mig ind på, hvad jeg kan i forhold til det, Intensiv-personalet har brug for. Det kan være lidt frustrerende, at man hver dag er del af et nyt hold, og at jeg kun sjældent er på min egen afdeling. Det giver en fornemmelse af ikke rigtig at høre til noget sted. 

Det kan også være svært at gå her og vide, at Børneafdelingen måske er presset på personale, når Covid-vagterne i perioder er stille og vi er for mange på vagt. Men jeg skriver på sms og ringer sammen med de andre fra min afdeling, der også er udlånt. Vi støtter hinanden og deler det, der er svært. Vores ledende oversygeplejerske bakker os også op, så vi ikke føler, at vi står alene. Hun har ringet hjem til os, og hendes telefon er åben, hvis vi har brug for det.

Samtidig er det også spændende at være med i Covid-beredskabet. Jeg får mit eget indtryk af, hvor syge patienterne er, og hvordan man behandler dem. I det hele taget lærer jeg noget om arbejdet på Intensiv og får en bredere erfaring. Jeg har fundet ud af, at det ikke var så farligt at prøve at arbejde med Covid-patienterne. Man må gerne sige fra, og man bliver ikke presset til noget, man føler sig usikker på. Det synes jeg betyder meget, og jeg har fortalt det videre til kolleger, der overvejede Covid-vagter. I slutningen af januar blev der brug for to nye sygeplejersker fra Børneafdelingen, og de meldte sig frivilligt.

Jeg har to børn, så for at få hverdagen til at hænge sammen med hjemmeskole, har jeg bedt om aften- og nattevagter. Afdelingsledelsen har været meget opmærksom på at spørge ind til de behov.

Oprettet
12.02.21
Opdateret
15.02.21
 

 Kontakt