Søg
 

”Jeg frygtede, at folk ville være sure”

Fredag d. 12. februar 2021

Christina Larsen
Sosu-assistant, ansat på Karkirurgisk Afdeling, udlånt til Covid-afsnittet på Kardiologisk Afdeling (B92) siden starten af januar

Christina_Larsen15 red_web.jpg

I foråret tog jeg frivillige ekstravagter på Covid-afsnit. Dengang kom jeg ind på en afdeling, hvor det faste personale havde ansvaret, og vi andre var ”de nye”. Man var hele tiden på vagt med nye mennesker, så det føltes lidt som at starte forfra på hver vagt. 

Lige inden jul fik jeg så at vide, at jeg skulle i beredskab. Selvom jeg denne gang ikke har meldt mig frivilligt, er jeg positivt overrasket. Jeg synes, det kører meget bedre nu end i foråret. Covid-afsnittet her er stablet på benene fra bunden med folk, som er trukket ind fra forskellige andre afdelinger. På en måde er det nemmere, at vi alle er nye sammen. 
Det hele er planlagt bedre denne gang: Der ligger en vagtplan, vi har den samme ledelse og er på vagt med de samme mennesker. Jeg synes allerede, vi har taget på os, at det her er vores afsnit, selvom vi godt ved, at vi er på udlån. Samtidig glæder jeg mig nu også til at komme ”hjem” til min egen afdeling. 

Inden jeg startede på Covid-afsnittet her, var jeg bange for, at folk ville være mega sure, fordi de færreste havde meldt sig frivilligt. Men det mærker jeg ikke. Tværtimod er stemningen god, og vi griner meget. Vi har lavet en væg på personalestuen, hvor vi hænger lidt fjollede billeder op. Man kan ikke være i det her, hvis ikke man putter lidt glæde ind i hverdagen.

I foråret lærte den ansvarshavende på min første vagt mig op i, hvordan jeg skulle iklæde og afklæde mig værnemidler, men jeg nåede aldrig en egentlig Covid-oplæring, før jeg skulle tilbage på min egen afdeling og dække vagter. Kort før jul fik jeg indhentet det med et kursus, hvor vi kom omkring symptomer, behandling, iltaggregater, det hele. Det var super godt. 

Det sværeste på det nye Covid-afsnit var for mig nok at få vagtplan og privatliv til at gå op. Jeg startede med at have nattevagter hen over weekender, og det fungerede dårligt, da jeg har tre børn, som gør det umuligt at få sovet ud om dagen i weekenderne. Men ret hurtigt fik vi lavet en byttebiks, og nu har jeg aftenvagter, som passer bedre.

Oprettet
12.02.21
Opdateret
17.02.21
 

 Kontakt