Søg
 

Økonomiaftale giver flere penge til sundhedsvæsenet

Tirsdag d. 05. juni 2018

Selvom en ny økonomiaftale tilfører sundhedsvæsenet flere penge og sætter en rigtig retning, vil næste års budget i Region Sjælland fortsat kræve stram budgetstyring og prioritering.

​Den netop indgåede økonomiaftale mellem regionerne og regeringen giver flere penge til sundhedsvæsenet. Det kommer også Region Sjælland til gode. Det konstaterer regionsrådsformand Heino Knudsen samt Jacob Jensen, 2. næstformand i Region Sjælland. De sidder med i bestyrelsen i Danske Regioner og har således repræsenteret Region Sjælland i økonomiforhandlingerne.

- Det er en økonomiaftale, som giver flere penge til sundhedsvæsenet og sætter en rigtig retning. Men det er også en økonomiaftale, hvor vi skal i arbejdstøjet for at få enderne til at mødes i næste års budget. Det indebærer, at vi i Region Sjælland også skal foretage en række svære prioriteringer på både sundhedsområdet og regional udvikling, når budgettet for næste år skal lægges, siger Heino Knudsen og Jacob Jensen.

Med økonomiaftalen får Psykiatrien et løft, og på anlægsområdet vil renoveringer og modernisering af sygehuse også kunne fortsætte.

Økonomiaftalen betyder dog også, at Region Sjælland vil mangle midler til regional udvikling. 

– Regeringens beslutning om at skære 600 millioner kroner og centralisere erhvervsfremme er trist. Det vil koste vækst og udvikling, ligesom vi også må se på vores udgifter til kollektiv trafik og miljø i Region Sjælland. Vi får som sagt brug for en hård budgetstyring i det kommende år - både når det gælder sundhedsområdet og regional udvikling, siger Heino Knudsen og Jacob Jensen.

Region Sjælland skal i de kommende dage regne på, hvad økonomiaftalen kommer til at betyde præcist for regionen.

 

Oprettet
05.06.18
Opdateret
05.06.18