Åbent hus: Kom og bliv vaccineret

Onsdag d. 30. november 2022

I denne weekend kan du slå et smut forbi et vaccinationscenter og blive vaccineret uden at bestille tid. Du kan blive vaccineret mod COVID-19, influenza og lungebetændelse i syv centre.

​Har du ikke fået bestilt en tid til at blive vaccineret mod enten COVID-19, influenza eller pneumokokker (lungebetændelse), så har du en god mulighed for at nå det i denne weekend (Den 1. til den 3. december).

Alle, der har fået en invitation til vaccination, kan i weekenden blive vaccineret uden tidsbestilling. Du kan køre til vaccinationscentrene i Næstved, Nykøbing Falster, Køge, Roskilde, Holbæk, Slagelse eller Maribo, som alle holder åbent hus.

- Vi vil gerne have så mange som muligt vaccineret, af dem der ønsker det, så vi beskytter de mest udsatte borgere mod smitte. Derfor kan man i denne weekend komme forbi og blive vaccineret, hvis man er i målgruppen. Udover de voksne målgrupper, så kan også børn mellem 2 og 6 år blive vaccineret mod influenza uden tidsbestilling, siger Søren Wistisen Rasmussen, lægefaglig vicedirektør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Vaccinationssæsonen er allerede i fuld gang. I Region Sjælland har flere end sidste år allerede lagt skulder til en vaccination.

- 85% af borgerne over 65 år er vaccineret mod influenza, hvilket er markant højere end sidste år, hvor i alt 76 % blev vaccineret.

- 38% af borgerne over 65 år er blevet vaccineret mod pneumokok. I 2021 var det samlet set 13%, der fik en vaccination mod pneumokokker.

- 77% af borgerne over 50 år har valgt at lade sig vaccinere mod COVID-19.

- 12,1% af børnene i alderen 2 til 6 år er blevet vaccineret mod influenza. Børn vaccineres med en næsespray.

Alle borgere, som har fået en invitation, kan blive vaccineret mod COVID-19, influenza og pneumokokker uden at bestille tid. Tilbuddet om at blive vaccineret uden tidsbestilling gælder også for børn mellem 2 og 6 år, som kan blive vaccineret mod influenza. Børnene bliver ikke stukket med en nål, men får vaccinen med en spray i næsen.

​​Se åbningstider og adresser på vaccinationscentrene på coronasmitte.dk​

30.11.22
30.11.22