Gå til indhold

DK2020

Se kontaktoplysninger
Region Sjælland deltager som partner i DK2020. Et klimapartnerskab mellem Realdania, KL, de fem regioner og kommuner, der giver danske kommuner mulighed for at hente rådgivning og sparring til at udvikle lokale klimahandlingsplaner, der lever op til Parisaftalens målsætninger.
Foto Realdania

Klima er en stærk regional- og kommunalpolitisk dagsorden. Kommunerne har i årevis arbejdet målrettet på at fremme den grønne omstilling og reducere CO2-aftrykket, og i regionerne har man vedtaget ambitiøse mål for klima og bæredygtighed.

Nu skal et stort, fælles bidrag på 45 mio. kroner fra Realdania, KL og landets fem regioner sætte turbo på det arbejde og give samtlige af landets kommuner mulighed for at udvikle sammenlignelige klimaplaner med et ambitionsniveau, der lever op til Paris-aftalen.

Metoden til disse klimaplaner er udviklet af det ambitiøse internationale bynetværk C40. Det er første gang at C40's standard for klimaplanlægning bliver brugt i den her skala, og dermed er landets kommuner med til at skrive verdenshistorie i klimakampen.

Region Sjælland skal sammen med det lokale Kommune Kontakt Råd (KKR Sjælland) drive det sjællandske sekretariat – Sjællands Klimaforum – hvor kommuner i vores region kan få sparring og støtte til udviklingen af klimaplanerne.

Læs mere

Projekthjemmeside for DK2020

DK2020 fortsætter i Klimaalliancen

I april 2023 indgik KL, Realdania og de fem regioner en ny alliance - Klimaalliancen - med det formål at understøtte kommunernes arbejde med at gå fra plan til handling.

Klimaalliancen skal skabe et udviklingsrum for kommunernes og regionernes klimaarbejde og tilføre ressourcer og viden til at løse de konkrete udfordringer, som kommuner og regioner står over for i deres klimaarbejde.

Sjællands Klimaalliance

Med udspring i klimaalliancen har Region Sjælland har i samarbejde med regionen 17 kommuner dannet Sjællands Klimaalliance. 

Læs mere om Sjællands Klimaalliance her

Kontakt

Adresse

Grøn omstilling og Klima

Region Sjælland

Alléen 15

4180 Sorø

Åbningstider

Man-tors: 8.30 - 15.30
Fredag: 8.30 - 15.00
Åben alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.
Lukket alle helligdage og weekender.

Ring til os

Man-tors: 8.30 - 15.30
Fredag: 8.30 - 15.00Tlf. 57 87 59 04

Tlf. 57 87 59 04